livet_i_en_liten_stad

Bloggen som handlar om mitt liv som mamma, fru & barnmorska!

Sanibel, snäckstranden

Kategori:

26/2
Idag packade vi ihop vår enorma packning och åkte vidare.
Först tog vi ett stopp vid fort myers och tankade, intressant bara det. Glass och diverse godsaker blev det också.

Sen åkte vi ut till en korallö, Sanibel. Det var en bit och åka, men heelt klart värt det!!!
Här samlas snäckskal dagligen med hjälp av tidvattnet, upp på stranden i någon bomerang effekt. Denna strand var full med snäckor, massor verkligen. Vi kunde ha plockat i evigheter.
Så himla häftigt!!
Micke pratade med en tant där som berättade om stranden, om att det är ett naturreservat och att man inte får städa undan något där. Alltså är stranden mexikanska golfens verk.
Hon berättade även att stormen som va igår dödade rätt många djur. Det märkte vi. Det låg en del döda fiskar och ålar. Blä. Men det var faktiskt lite spännande.

Tanten berättade även att hon under natten, då det stormade och hon inte kunnat sovit, stått ute på trappan och sett en stort djur komma springandes på stranden. Efter att ha pratat med en parkskötare i närheten, visade det sig att det varit en panter!!! Shit. Men hon blev tillsagd att hålla tyst om detta, då det skulle skrämma slag på folk. Jo tack.

Efter att ha ätit en fantastisk god sallad åkte vi från Sanibel vidare mot Miami beach.
Kom fram ganska sent, så vi gick bara ut och käkade på Pollo tropical.
Medans de andra gick och doppade tårna i Atlanten, så hoppade jag in i en affär och köpte skor. 5 par blev det, jag som hatar att köpa skor.

Vårt hotel i Miami heter newport beachside och känns väldigt lyxigt. De körde bort bilen åt oss och de bjöd på champagne vid incheckningen. Rummet var helt okej, lagomt stort med sköna sängar. Vi bor på 8:e våningen och har utsikt över poolen och havet. Huset mittemot är så högt att jag får svindel av att kolla upp på det!! Jonathan räknade till 42 våningar.
Ska bli spännande att se hur frullen är imorgonbitti.

Tyvärr går det inte att ladda upp bilder, suck. Återkommer med de.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: