livet_i_en_liten_stad

Bloggen som handlar om mitt liv som mamma, fru & barnmorska!

Hej igen USA!

Kategori:

8/3
Ibland undrar jag över det här med ödet, idag är en sån dag. Just idag har jag kommit på att jag kanske borde vara försiktig med vad jag önskar mig. Sa igår att jag skulle göra VAD som helst för att få stanna längre i USA.
Vad jag inte riktigt hade räknat med var just ATT jag skulle FÅ stanna i USA. Två dagar dessutom.

Vi packade imorse, försökte väcka barnen som bara drog täcket över huvudet, stressade i oss frullen och drog iväg till flygplatsen. Planet skulle gå ca 12:30, men planet gick inte då.. Vi väntade och väntade. De ropade ut att det kommer bli förseningar pga ett fel på en toalett vårt plan. WTF..? Nåväl, vi fortsatte och vänta. Men efter ett tag stod det att vi skulle åka 15:30.. Öh.. Vi har ett plan som vi skulle med i New york!!!
Missade alltså detta plan och fick ställa oss i kön för att kolla hur vi löser detta nu. En karl hjälpte oss (läs grabbarna) att försöka hitta ett nytt flyg, "kom tillbaka innan flyget går, så ordnar vi detta".
Fine, vi gick och käkade sålänge.
När klockan var 15:30, fick vi beskedet att karl som lovade att ordna allt hade fullkomligt struntat i oss och vi stod på ruta ett. Nej förresten, vi stod på ruta noll. Nu då?
Efter många om och men, hos både oss (återigen grabbarna) och tanten som nu hjälpte oss, fick vi en ny resa. Men om TVÅ dagar, eftersom det inte fanns några platser alls kvar innan dess. Två dagar? På måndagkväll kommer vi hem, då barnen borde varit i skolan, Micke jobbar, Robban jobbar och jag borde jobbat natt.
Dessutom är den nya resvägen inte alls som vi tänkt oss, nä nu åker vi först till Chicago (där vi måste vänta 5 timmar på nästa flyg) sen ytterligare ett byte i Frankfurt (där vi får vänta i 3 timmar). Jo men jippi.
Tror ni får någon ersättning? NEJ, inte ett skit!!! Vi fick allt fixa allt på egen hand med hotell och allt. Det enda de gjorde var att hjälpa oss att boka om ny resa. Vi som hade hyrt bil förut, hade ju redan lämnat tillbaka bilen förstås. Vi hade givetvis checkat ut från hotellet, ingenstans att sova nu mao. Jippi igen.
Snopet att inte få åka hem..?
Förövrigt är jag galet imponerad av barnen, de har ett tålamod som jag är avundsjuk på. Stolt är jag.

Men MEN, jag är gladare än vad jag har varit på länge.
Vi fixade taxi, bar runt på alla våra 30 väskor, åkte tillbaka till vårt hotell: "the point" och det fanns rum kvar åt oss!!
När vi satt i taxin poppade vi musik och ALLA i bussen dansade, till och med chauffören!! Vi har semester igen!!!

Chauffören berättade anledningen till förseningen: de hade gjort ett säkerhetstest i New york, där de satt på en bombbälte (fejk) på en man som skulle på ett plan. Han hade utan problem kommit igenom alla kontroller!!! Därav uppståndelsen.. Det blev väl kaos där.

På kvällen drog vi till chilis och åt mat, alla var nog lika glada. Åtminstone vi vuxna. Vi skrattade gott åt mickes SÅS och avokadon, eftersom vi har en förmåga att hänga upp oss på saker och ting. Internt skämt bara.

Även om det bara handlar om en dag egentligen, så tänker jag njuta nu!! Imorgon är det pooldag som gäller.

Våga vägra vara bitter.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: