livet_i_en_liten_stad

Bloggen som handlar om mitt liv som mamma, fru & barnmorska!

Äntligen.

Kategori: Allmänt

På plats. Är så nöjd. Det blev sådär bra som jag knappt vågade hoppas på. Har packat upp det mesta nu. Har pysselrummet i källaren kvar bara.

 

Jag är så nöjd med våra snickare!! Duktiga och petiga. Det gillar jag förstås. Vilket jobb de gjort. Ja det har alla hantverkare som varit här förstås. Men det är Thomas som varit spindeln i nätet hela tiden. Och jag har sett hur mycket det är att hålla reda på alla i tid och otid. Det är ju trots allt hantverkare vi har att göra med. Alla hantverkare har tok-mycket att göra (läs håller inte tider). Men Thomas lyckades få till det.

Visst det drog ut på tiden, mot vad vi hade sagt från början. Men det är så mycket mer vi gjort, mot vad vi hade tänkt från början. Vi har bytt el, nya vattenrör och nya stammar i hela huset. Bland annat.

 

Så ni som tänkt att renovera kan jag varmt rekommendera ”Bergsgårdens bygg”.

Ni som känner mig vet att jag är petig. Och jag är nöjd. Ja då förstår ni att de är duktiga. De är nästan mer petiga än va jag är. Tack Thomas, Peter och Tobbe!!!!

 

Häromdagen var vi på julbord. I Lunedet. Gott var det. Mest efterrätten faktiskt. I va där med nära och mycket kära. Trevligt som 17. Såklart.

 

När vi kom hem klädde vi granen, som vi fick (eller stal?) från min mamma. Thilde klädde granen själv och hon gjorde det fantastiskt.

 

Sen blev det jul. Förväntan. Städa. Stress. Julmat. Gäster. Glada människor. Tomten. Julklappar. Ännu gladare barn. Ännu gladare vuxna. Precis som det ska vara. Några saknade dock.

Vi blev ganska många, men vet ni. Vårt nya kök var perfekt, alla fick plats. Är toknöjd verkligen.

 

Jag ska lägga ut lite bilder strax. Men har lovat vissa att de ska få se det live innan jag lägger ut några bilder här. Men snart så.

Badpremiär

Kategori: Allmänt

Har mys. På hög nivå.

Borta bra, men hemma bäst.

Kategori: Allmänt

Nu är vi hemma igen. Det är rörigt som 17. Fint som attan. Jag är så nöjd!!
Det är en del kvar för snickarna att göra, men det börjar falla på plats.. Nu kan vi ju iallfall bo här.
Snickarna kommer om en liten stund, sen hoppas jag att jag kan börja packa upp lite grejer ikväll. Micke ska på julbord med jobbet, så ikväll kan jag skrota runt bäst jag vill.

Jag tänkte njuda på en bild, men jag hittar faktiskt inte kameran. Kanske kommer fram under dagen..


Lycklig.

Kategori: Allmänt

Tänk va lite sömn kan göra åt humöret. Jag har slarvat med både sömn och mat. Det leder till psykbryt. Nu har jag sovit och ätit. Mår genast som vanligt. No more slarv.
Som jag brukar säga: det är ok att ha en deppdag- eller två. MEN inte tre. Då är det dags att göra något åt saken.Imorgon flyttar vi hem. Till vårt nya fina hem. Jag är lycklig.

Ny dag.

Kategori: Allmänt

Har varit till huset och grejat lite. Nu känns det bättre.

Idag ser jag möjligheterna istället. Bryt ihop och kom igen.

Nu ska vi åka till dagens (och världens bästa) tonåring och äta pizza.

Varning för gnäll. Igen.

Kategori: Allmänt

En vecka kvar till jul.
Nog för det brukar vara stressigt innan jul, men nu bryter jag snart ihop. Huuur ska vi hinna???

Jag får så dåligt samvete.. Barnen. Det går ingen nöd på dom. Mor har tomtar och så.. Men det är ju inte som vi brukar... Vi ställer upp granen 1:a advent, sen lägger vi paket under allt eftersom.. Det är ju halva nöjet med julen, att läsa och kika på alla paket.. Nu har vi varken gran eller paket. Varje år har vi bakat och julpysslat. Visst har vi bakat pepparkakor, men utan formar. Inget pepparkakshus. Inget julgodis. Nu har vi inte ens ett hem att vara i.

Låter jag desperat? Det är jag.

Besviken.

Kategori: Allmänt

Besviken. Idag är dagen då vi egentligen skulle få komma in i huset igen. Från början. Det blev ändrat till måndag. Fine. Men nu när jag kom till huset så hade jag nog hoppats på att mer skulle vara klart. Det vet jag att även snickarn hade velat. Det är mycket kvar att göra. Tyvärr. De kommer tillbaka på måndag och fortsätter. Men frågan är när det blir klart, på riktigt. Det är inte ens någon idé att börja städa.. Det är nämligen något kvar att göra i alla rum.


Ni vet att jag hade fel mått när jag ritade köket, och blev tvungen att rita om i all hast. Det blev kasst. Eftersom vi rev en bärande vägg, är det en balk där nu. Just där ett överskåp ska vara. Hur ska vi lösa det så det blir bra? Får fundera ut något. Snickaren pratade om att bygga in det "det ordnar sig", när jag var orolig för det i början . Jag hoppas han menade det. Jag är skeptisk.


Jag hatar våra element. Skitfula verkligen. Så vi ska ha elementskydd. Det går troll idom. För 2 år sedan fick jag det i julklapp av mina föräldrar. En snickare (S) skulle komma och hjälpa oss med det. Jag har fortfarande inga elementskydd kan jag säga. Han gjorde en fönsterbräda istället, resten håller han väl på med än i sitt garage. Suck. Nu var det självklart att vi skulle ha det i det nya. De nya elementskydden hade våran snickare beställt idag. Idag. Det lär ju ta ett tag innan de kommer. Jul. Nyår.. Kul. Ja men då slipper jag ju sätta upp några stjärnor i år då. Det är ju verkligen fint utan blommor eller vad vi nu slipper ha i fönstret. Verkligen.


Sen var det lampor. Ovanför köksön skulle vi ha två lampor. Centralt ovanför ön. Nu när ön står på plats så är uttagen alldeles för långt ifrån varandra. Om jag sätter upp lampor i de uttagen nu, skulle den ena lampan hänga precis vid sidan om ön. Jo men visst. Pratade med snickaren om att flytta hela ön en bit och det går. Men trots det kommer lampan hänga helt snett. Nu måste jag fundera ut ett sätt att lösa det också. Orka. Eller är det elektrikern som borde lösa det?


Hur blev det med tapeterna då? Jo det hänger nya tapteter i sovrummet. Blev ganska bra faktiskt. Om man inte är kräsen och vill ha några vita ränder i väggen förstås. Tur att jag inte är kräsen då. Eller hur det nu är. Prickarna då? Jo men de är kvar. Säger inge mer om det. Men de andra tapeterna blev rätt ok. Och med risk att låta som nåt jävla proffs (vilket jag inte är).... men jag kommer aldrig låta en målare tapetsera åt mig igen. Aldrig. De har alldeles för bråttom och skiter fullkomligt i prickarna på mina väggar. Eller ränderna. Nästa gång (vilket inte kommer dröja tyvärr) kommer jag göra det själv.


Jag orkar bara inte bråka mer. Jag vill bara hem.


Ps, Jag har jobbat, sovit och ätit dåligt sista tiden. Imorgon kanske jag har en annan åsikt.

Måndag.

Kategori: Allmänt

Måndag. Det är då det ska ske. Vi kan flytta hem igen. Ja om allt går som det ska resten av veckan alltså. Snickarn har följt tidsschemat, men inte killarna från Hallbergs som gör badrummet. De blir klara på fredag, men då ska det torka innan man kan montera in möblerna. Så på måndag kan snickaren göra det. Men det betyder att vi åtminstone kan börja röja till helgen. Eller ja, på lördag. Resten av helgen jobbar jag. På lördag ska vi på kalas också, men det ser jag fram emot.

Har tagit semester till veckan, så jag ska hinna med allt innan jul.

Så alla ni söta människor som vill komma, är välkomna så fort jag är klar!! :DMin mamma.

Kategori: Allmänt

Under tiden vi renoverat har vi bott hos min mamma. Mickes svärmor och barnens momma (hon har bott i östersund och där säger man så istället för mormor). Många gruvar sig och undrar hur det går. Hur vi orkar. Men det har gått bra. Jättebra faktiskt.

 

Min mamma. För mig var det mest jobbigt rent praktiskt i början. Att ha koll på vad man ska ta med sig. Vardagen rullar ju på ändå med skolor och jobb. Men att faktiskt träffa sin mamma är inte så dumt. Nu jobbar visserligen vi om varandra rätt mycket. Vi har bara spelat kort en gång. Det trodde vi att vi skulle hinna x antal fler gånger. Vi är rätt lika när det gäller städning och sånt. Det underlättar verkligen. Vi hjälps åt.

 

Mickes svärmor. Ja ni som träffat min mamma och Micke, vet förmodligen att de har lika taskig humor. De hittar på djävulskap och ”ställer på” varandra hela tiden. Om allt. Och jag tror att de tycker det är kul. Micke saknar nog sitt ”meckar-rum” där han kan smyga ner på kvällarna och.. ja va han nu gör. Lagar någons dator eller tv-spel kanske. Men annars verkar det inte gå någon nöd på min gubbe. Ni anar inte hur tacksam jag är för det. Micke förresten var mest orolig över hur det skulle gå med mig och min mamma. Men det gick ju bra. Tur.

 

Barnens momma. Barnen trivs. Det blir lite mycket dataspel. Men så har de inte alla sina leksaker här heller. Sina rum.Vissa dagar har de med kompis hit också, men det blir lite trångt. Men annars trivs de som fisken i vattnet. Flocken är samlad på något vis. Vi umgås mer nu. Och barnen med varandra. Mysigt. Thilde sa häromdagen att hon ville att momma skulle flytta med oss hem. Momma tillhör ju flocken.

 

 

Momma. Det blir lite annorlunda när en familj på 4 flyttar in hos en. Utan momma hade vi inte kunnat göra detta så smidigt som det faktiskt har gått. Vi har alltid barnvakt. I tid och otid. Vi har kunnat sticka till huset när som helst. Det är värt guld. Hos momma har vi det bra. Hon har ett fint hus. Vi har ett varsitt rum. Ja det kan faktiskt inte bli så mycket bättre.

Momma kommer njuta och tycke det är skönt 2 timmar när vi har flyttat hem, sen kommer hon sakna oss, säger hon. Det tar jag som att hon också tycker det har funkat!

 

 

Jag har världens bästa mamma.

Färgade lampor.

Kategori: Allmänt

”Hem ljuva hem” brukar man säga. Ja det gör väl jag också på sätt och vis. Men just nu säger jag ”damm bara damm”. Städade färdigt barnens rum. Det var damm i precis varenda vrå. Har torkat väggar, tak och golv. Är helt slut och det var två rum. Törs inte tänka på resten av huset. Källaren ska vi inte tala om.

 

Barnen älskar färgade lampor. Inte jag. Återigen har vi delade meningar när det gäller inredning/julpynt. Grannen har färgade lampor på sin altan och barnen är såå avundsjuka på den. Ja Micke med skulle jag tro, men det törs han inte erkänna för mig. Hur som helst så åkte jag och köpte en varsin sån där lååång sladd med färgade lampor som kan lysa/blinka i olika hastigheter. Satte upp det i deras rum, tillsammans med lite tomtar. Nu kan de ha juldisco bäst de vill. Hoppas de blir nöjda. Micke får ingen. Där går gränsen.

 

 

De har satt upp alla skåp i köket nu. Det är galet stort och jag älskar det redan. Hoppas det blir sådär bra som jag tror. Då kommer jag vara lycklig. Tapeten som jag valde till köket var ju grunden svart. Det är inslag av ränder i den. Snyggt tyckte jag i affären, men när den kom upp på väggen såg den brun ut. Inte lika snygg längre. Men nu med bänkskivor och allt så blev det bra ändå. Tror jag. Och skulle jag nu inte bli nöjd med tapeten, så är det ju inte hela världen att tapetsera om, eller hur. Men då får jag nog göra som svärmor, passa på när gubben är ute och reser.

 

 

 

Nu blir det slappa lite (läs tvätta och äta), sen ska vi åka hem och städa igen. Efter snickarna. Jag undrar om dom kommer och städar efter mig sen? Skämt å sido. Nu är det inte plank vi städar undan, utan nu dammsuger vi. Det är lättare. Psykiskt.

 

Imorgon kommer målaren och sätter upp de sista tapeterna.

 

Kommer vi in på fredag eller inte. Snickarn tror det. Jag är skeptiskt. Det är mycket som börjar bli färdigt, men mycket kvar också. Vi får väl se. Håller du en tumme är du gullig?

Tavla.

Kategori: Allmänt

Nu är det dags att börja leva som folk igen. Mina 12 av 14 jobb-nätter är över. Gött.

 

Idag har vi varit och grejat lite i huset. Micke har skruvat lite köksskåp. Jag har städat på barnens rum. Det är damm precis överallt. Så det är lika bra att börja nu trots att det inte är klart än.
När jag åkte till huset kände jag att jag åkte "hem" och inte bara till "huset" som jag har sagt hittills. Härlig känsla.

 

Idag fick jag ett pyssel-ryck igen. Det blev en tavla. Bjuder på en bild.

Byggdamm.

Kategori: Allmänt

Jag har vänt på dygnet. Jag undrar om jag har några vänner som vill umgås nattetid? Jag saknar er nämligen. Väldigt mycket. Det känns som mitt liv är på jobb nr 1, jobb nr 2 eller i huset. Vänner? Jag hoppas ni inte glömt bort mig.
 Va sägs om en kopp kaffe kl 02:00? Hör av dig isåfall! Jag har bara tre nätter till nu, sen är jag ledig.


Idag tog jag en snabbtur till huset. Jag bara gick där och mös. Ja nös också faktiskt. Men det är ju fortfarande en arbetsplats full av damm. Men jag gick där i min ensamhet och inredde för fullt. Ja bara i tankarna förstås, men det är ju inte så långt kvar nu. Om en vecka imorgon är det sagt att vi kan flytta in. Jag har ju sista tiden varit skeptisk till att det hinner bli klart tills dess, och är väl fortfarande det.. Men gissa om jag håller tummarna!!
Det vore fantastiskt gott att hinna städa och flytta in innan jul.


Appropå jul. Visst sa jag vid ett tillfälle att jag var färdig med alla julklappar? Tyvärr skrev jag inte upp vad jag hade handlat och till vem. Jag minns knappt alls vad jag har köpt. Jag har haft orangea inredningprylar i huvudet istället. Klapparna ligger ju nedpackade någonstanns. Hoppas vi hinner hem innan jul som sagt. Annars har jag ju årets födelsedagspresenter klara redan. Och istället får det bli en stressig dag på stan för att inhandla nya klappar till alla.

Kom på en sak, vi har ju ingen julgran heller. Eftersom vi är allergiska måste vi ha plastgran, hur trist det än må vara. Sa det till barnen och sa att vi måste åka och köpa en om vi hinner hem till jul. Nu till dilemmat. De vill ha en rosa julgran. Rosa? Öh? Rosa+ orange+rött... njaaaee.. Julen är ju mest för barnens skull, även om jag är galet förtjust i det också, men rosa..? Jag som hade tänkt mig en Kalle-Anka gran. En grön förstås. Inte en rosa Kalle-Anka gran. Verkligen inte. Vi får väl se vart det slutar. Jag kan tänka mig en liten gran också. En runt 1,50 kanske. Som kan stå i en tygpåse. Vad tror ni barnen tycker om det. Jag törs inte rösta. De är ju två. Fasen.

Imorgon ska jag åka och beställa matbord och stolar. Vi har nämligen inget att sitta och äta vid som det ser ut nu. Och det jäkliga är att det kan ta 3 veckor att få hem det också. 3 veckor att äta på golvet? Ja men vi har ju ett nytt fint golv. Visserligen kommer det förmodligen vara dammigt länge (ni vet ju hur byggdamm sprider sig överallt och hur svårt det är att bli av med) men lite skit har väl ingen dött av.Personalfest.

Kategori: Allmänt

Taptestrul. Snickarn ringde och sa att det kassa tapeter. Kul. Trodde i min enfald att dyra tapeter skulle vara bra kvalitet. Men nej då. Målaren som gör jobbet, hade varit så arg att han ringde till försäljaren och frågade vad det var för skit de sålde egentligen. Målaren. Tur säger jag att det inte var jag som tapetserat, för vi hade förmodligen inte fått bytt tapeterna eftersom de är beställningsvaror. Då hade du trott att det var jag som varit usel.

Så i morse var det bara att åka och beställa nya tapeter. Känns sådär när jag jobbat hela natten. Jag minns knappt hur de såg ut. Men det kan ju åt andra sidan bli spännande. Sen. Eller inte.

 

Jag känner mig sjukt osocial. Jag säger bara jobb, jobb, jobb... men jag återkommer käre liv. Snart. Nästa vecka är allt som vanligt igen.

 

I fredags var det julfest på jobbet. Jag dansade inte på bordet, men nästan. Det var superkul. Dels att träffa alla lite mer privat. Med andra kläder än sjukhusets alltså. God mat. Underhållning. Sen att träffas under trevligare former. Läs alkohol. Ja men det bli lite annan fart på folket då. Sen gick vi vidare ut på krogen. Klockan gick ovanligt fort. Jag missade sista bussen hem. Men allvarligt. Är jag 20 eller? Japp det är precis vad jag är (åtminstone kände jag mig som det just då). Micke hämtade mig. Och tror ni han var sur för det? Nej, tvärtom faktiskt. Han är lycklig för att ha ”en till godo”.

Jag ser fram emot nästa personalfest.