livet_i_en_liten_stad

Bloggen som handlar om mitt liv som mamma, fru & barnmorska!

Facebook.

Kategori: Allmänt

Nu är jag på bättre humör. Jobbat som en tok och haft ont i örat en vecka, gör att humöret inte blir det bästa.

Har gjort en rensning  bland mina ”vänner” på facebook, är dock inte klar än. På ett sätt är facebook otroligt kul. Man hittar gamla vänner från förr. Jag har hittat flera av mina gamla klasskompisar från göteborg. Men alla dessa statusuppdateringar. Har jag jobbat och sovit dåligt, kan jag reta ihjäl mig på dom. Alla som bakar. Alla som städar. Alla som tvättar. Alla som jobbar. Alla som är ute på sina joggingturer. Alla som har sjuka barn. Seriöst. Jag bakar, städar, tvättar, jobbar och tränar också, även om jag inte skriver det varje minut. Jag har tom också sjuka barn ibland. Men skaffa en blogg isåfall. Där har man rätt att skryta eller vad man nu vill. För en blogg är frivilligt att läsa ;)  Jag kan också skriva uppdateringar, speciellt förut när jag satt hemma framför datorn hela dagarna och pluggade. Jag pratade med Helena om detta häromdagen. Jag håller med henne; ”skrytbook”. Vem uppdaterar man för? Vem vill veta allt detta egentligen? 
Visst, ibland är det ett bra sätt att hålla sig uppdaterad om saker. Som när min kusins barn blev sjuk och låg på sjukhus. Vi pratar inte med varandra, förutom när vi ses, vilket är väldigt sällan. Men jag bryr mig om hennes barn ändå. Och så älskar jag att titta på filmer där Nova lär sig gå eller när Tindra varit till sitt nya dagis.  Sånt gillar jag. Man håller sig uppdaterad om vardagsgrejer som man annars kanske inte hade hunnit pratat om. Det kan också vara ett bra sätt att ”efterlysa” en promenadkompis eller om nån är fikasugna eller så. Sen alla dessa som aldrig skriver nåt, bara läser och är nyfikna?  Nej, nu är jag i alla fall påväg tillbaka till min ursprungsplan, bara ha vänner. Men vart går gränsen? Min gräns är; en vän man träffar som säger mer än hej, när vi ses. Åtminstone hej, hur är det? Att man har ett samtal.

 

Jag har haft mycket funderingar kring det här med vänner. Jag har en vän vars miste sin vän. Det gör ont i mig och se henne ledsen. Jag kan inte ens tänka mig hur det skulle vara. Men hur som helst så fick jag mig en tankeställare. Vilka ställer upp i vått och torrt? Vilka skulle jag våga ringa mitt i natten om jag vore i behov av det? Jag vill att mina vänner ringer mitt i natten om de har det jobbigt eller vad som helst. Jag har vänner jag vet finns där. Och det är skönt. Jag ska bli bättre på att tala om det.

 

Var rädd om varandra!

Bitterfi...

Kategori: Allmänt

Varje vår drömmer jag om sommaren. Om hur härlig den kommer att bli. Att vi ska umgås med alla vänner. Grilla. Bada.  Resa. Hitta på spontana grejer.  Göra allt det där som man under resten av året inte har haft tid med. Och så kommer sommaren.

Vi har visserligen umgåtts med några av våra vänner. Och haft riktigt mysiga/ skojiga grillfester. Men så här under sommaren kan jag känna mig besviken. Vart är alla? Jo de är på semester. Ute och reser. Eller så är de upptagna med annat. Och vi med för den delen. 

Men jag är så glad för familjen Svärd. Vi umgås mycket. Vi har alltid skoj och de är lika spontana som oss. Vi umgås vardag- som semester!

Många har under året som gått frågat om jag inte skulle ha tjejfest snart.  Jag gjorde ett försök med tjejfest nu på fredag, att jag skulle samla ihop hela gänget. Det är ju ändå trots allt lite krångligt, eftersom Micke måste ge sig iväg med barnen (vi har tyvärr bara ett ställe att kunna åka till, eftersom alla har djur och vi är allergiska). 
Vi blir sex stycken. Resten har annat för sig. Jag är superglad för dessa sex underbara vänner. Jag vet att vi kommer ha super. Garanterat. Men ärligt talat, detta blir den sista festen. Nästa gång kommer jag bara fråga dessa sex människor.  Ni vet vilka ni är. Och tro mig. Jag älskar Er! På fredag rockar vi!!!!

Familjedag.

Kategori: Allmänt

Usel bloggare jag är. Sorry!!!
Mycket jobb har det blivit nu ett tag. Har jobbat lite extra på mitt gamla jobb. Underbart att komma dit och ”kolla” läget lite..


Igår hade vi ”familjedag”. Thilde tyckte det va dags för det. Jag med för den delen. Man saknar liksom familjen trots att vi är hemma hela dagarna. Anledningen är kompisar. Det är härligt att de har kompisar och jag har absolut inget emot att de är här. Tvärtom. Jag njuter när de springer runt med halva kvarterets barn (+några till) och leker ”dunken”. Nästan varje natt har nån av barnen en kompis som sover över. Som sagt jag gillart. Men åh vilken härligt familjedag vi hade. Bara vi.


Vi åkte till sanna-badet och badade. Vi käkade på thai-restaurangen i Kristinehamn. Vi spelade mini-golf (jag vann över Micke, vill jag bara tala om). Vi åt glass och njöt länge vid Picasso. Barnen badade fötterna i sjön. Allt utan stress. Sådana dagar är mumma för själen. Jag älskar min familj.

Kaniner.

Kategori: Allmänt

Behöver en ny höstgarderob. SUCK. Avskyr att titta i en tom garderob. Måste nog ta mig en sväng utan barn till Marieberg eller nåt. Skulle behöva en ärlig vän somföljer med. En vän kan tala om för mig vad som är snyggt och som törs tala om när det ser förjävligt ut. För jag är usel på det här med kläder och mode. Ska nog fråga min kära vän Sussie. Hon är bäst på sånt.

Jag har nog fått känslan av att sommaren är slut. På ett sätt längtar jag till vardagen igen, med riktiga sov- och ät tider. Med träning. Samtidigt som jag inte tycker att sommaren riktigt har börjat än. Inte en enda gång har jag badat i sjön. Det är bedrövligt. Kanske ska göra som när jag va liten; Ta årets första dopp 1:a Maj. Då har man ju åtminstonde badat en gång om året.

Vi är förresten numera kaninvakt. Två söta kaniner är på sommar-bete hos oss. Våran kanin (Plutten) är ju ändå aldrig i sin stuga. Det växer igen av allt ogräs m.m. En dag tog det för dom, så var nästan allt gräs borta. Härligt. Det roliga är att Plutten verkar lycklig av att det kommit kaniner. Hon hoppar runt staketet hela tiden, det ser faktiskt ut som om hon vill in nu istället. De springer runt runt, stannar och luktar på varann, sen springer de igen. Tycker synd om alla kaniner som är instängda i en liten bur. Om alla bara visste hur mycket spring de har i benen.

Nu laddar jag för personalfest på mitt "gamla" jobb. Men det blir en snabbis bara tyvärr. Ska jobba inatt igen så.

Kalas igen.

Kategori: Allmänt

Tre nätter avklarade. Är trött som få nu. Men det är självförvållat, sov på tok för lite igår..


Igår fyllde min käre mor år. Vi va där och åt. Min moster Barbro och morbror K-G va där också. Trevligt att träffa lite släkt, det är vi dåliga på annars.


Thilde och jag åkte ner på stan förut, hade tänkt att köpa mig lite kläder. Kläder köpte vi, men inte till mig. Som vanligt.
Vi stannade även till hos en vän som skrivit på facebook att hon hade bakat. Facebook är bra på många sätt.


Ikväll ska vi på galej till nya bekanta. Ska bli kul!


Tillbaka.

Kategori: Allmänt

Dags för uppdatering eller?

 

Nu är det slut på semestern. Känns sådär ska jag väl erkänna. Men gubbe och barn är lediga många veckor till, så än är det inte den vanliga vardagen.

 

Vad har vi gjort då? Förutom allt som hör sommaren till, med grillfester och annat skojigt alltså.. Tog en tur till Jämtland, Östersund. Underbart, men lite långt att åka (men det är det värt). Min käre mor letar en ny stuga (har växt ur den gamla), jag hoppas hon hittar en fin. Då kommer det säkert bli lite skidor i Åre vintertid också. Kan man åka pulka i backen? Hade tänkt att lägga ut lite bilder därifrån, men… jag har lyckats radera alla bilder från den svängen. Suck.

 

Sen tog vi en spontantur till Danmark, legoland. Har pratat om det i många år, så nu tyckte vi att det var dags. Kul och mysigt på alla sätt, men dit kommer vi inte åka fler gånger. Barnen var nöjda efter en dag (behövdes inte fler dagar som många skriver på forum och annat). En utvärdering om resan blev: Micke säger att rödspättan som vi åt på en restaurang som låg på bryggan vid havet, var bäst Jag säger att bassängerna på hotellet var roligast. Vi lekte som barn allihopa, i timmar. Det va så himla mycket skratt, ni vet sånt som värmer i hjärtat när man tänker på det. Jonathan säger; 4D filmerna vi tittade på inne på legoland. Thilde säger; atlantis, ett stort akvarie med hajar och grejer som fanns inne på legoland.Stannade på en restaurang som låg på båtbryggan vid havet. Superfint verkligen & maten var kanon!!Barnen letade snäcker och stenar..


Vi kollade på 4D film. Coolt.Jonathan skjöt med vattenpistoler.. Tur att det va fint väder!!Dag 2 var det inte lika fint väder..


Barnen grillade bröd med indianerna.

Sen har det varit festival i stan. Putte i parken. Sjukt kul. Umgås med härliga människor är livet. Träffade massa gamla klasskompisar från gymnasiet som jag inte träffat på väldigt länge. Vi bestämde att vi skulle ha klassfest hos mig nästa sommar. Givetvis. Mycket bra musik var det också. Höjdpunkten var enligt mig; ”far east movement”. Vi dansade i dalen och det var en otrolig stämning. Snacka om att de fick igång publiken.

Jonathan var med två dagar och tyckte väl att det var kul med alla kompisar som också va där. Thilde var med i tre dagar. Hon är en riktig festivalbrud. Hon ville absolut ner sista dagen, trots att de andra inte skulle med. Vi skulle ner och rocka tyckte hon. En dag åkte vi ner utan barn. Det blir lite annat då, när inte barnen är med. Säger inge mer.

 


Förutom att vi målat altan har vi gjort väldigt lite. Nödvändiga saker som städa och sånt alltså. Det syns. Mycket. Jag vill inte gå in. Jag åker hellre bort till andra och våldgästar.

 

Träning tänker jag inte nämna. Jag har haft semester.Världens goaste fyra-åring har fyllt år också!!

Blogga.

Kategori: Allmänt

Ska jag eller ska jag inte fortsätta att blogga?