livet_i_en_liten_stad

Bloggen som handlar om mitt liv som mamma, fru & barnmorska!

Soffa.

Kategori: Allmänt

Dåligt med uppdateringar, jag vet. Men har inte så mycket att skriva. Har bara jobbat, känns det som. Är ledig 2 dagar på 14. Hur tänkte jag då? Att jag vill ha en soffa. Faktiskt. Har ju börjat jobbat extra på kommun, ja vilken skillnad på jobb. Helt galet. På gott och ont.

 

Sista November idag. Det är storm ute och 8 grader varmt. Vart är vintern? Hoppas det blir snö snart, så det blir lite ljusare. Och så julkänslan dyker upp.

 

Igår var jag till Marieberg och hämtade lite grejer till huset. Passade på att gå lös i inredningsbutikerna. Ja jag har inte mer än 45 min på mig, men jag hann. Åh hallelulja vilken känsla. Tänk att det snart är klart. Eller klart och klart.. men nu är ett års väntan snart över.

I huset håller målaren på att spackla och ska börja tapetsera. Då kommer det verkligen ”hända” grejer. Kul som tusan. Alla vet ju hur trist allt underarbetet är och vilken tid det tar. Men det är ju när det kommer upp gipsskivor och tapeter jag ser en stor skillnad.

Och vet ni, det känns så himla rätt. Är så glad att Micke ”gick med ” på detta. Att vi har möjligheten att göra det. Åh det kommer bli så bra.

Nu ska jag krypa ner i sängen igen. Ha det gott!

Julmarken.

Kategori: Allmänt

Glögg. Igår drack vi glögg igen. Kaffe-glöggen. Den är grym. Tror det kommer gå åt en del flaskor i år. Oj, det där lät inte bra, men så är det.


 Idag har vi rivit tapet i huset. I alla väggar som är kvar. Ja lite i hallen bara med andra ord. Sen har jag målat lite vid fönstren. Det räckte dock för att jag skulle bli nöjd att vi har lejt bort det andra. På måndag kommer målaren och ska börja spackla. Då tror jag det kommer kännas som det närmar sig. På onsdag ska de börja gjuta i badrummet.


Vi har varit på julmarken idag. Lite mysig och kallt. Trots att det var 6 grader. Det är svårt att förstå att det är advent imorgon. Jag har fortfarande inte fattat att jag ska klä mig varmt när jag går ut. Tog ett varmt bad så fort vi var tillbaka igen. Tog en timme att tina upp.


Jag har förresten fått extrajobb. Jag tycker jag får jobba alldeles för lite på mitt vanliga.. (85,7%) Så på måndag ska jag börja gå bredvid. Inom kommun här i Karlskoga. Så i två veckor framöver kommer jag jobba mycket. Jättemycket faktiskt. Så tiden fram tills vi ska flytta hem igen kommer gå fort. Antar jag.


Jag har gjort lite tavlor.. Micke önskade en med denna text:
Människor med texten ”carpe diem” i sitt hem, är sällan de som fångar dagen.


Nu ska jag njuta av ledigheten. Med lite glögg. Vi ska titta på grinchen. Han är så söt. Visst då?


Njut.

Kategori: Allmänt

Sjuka barn. Jag gillar det inte. Det finns inge värre än att se sina hjärtan när de är dåliga. Först var sonen hemma. När han väl kom iväg till skolan tog det inte många timmar innan Thildes fröken ringde. Hoppas det går över fort. Stackars älskade ungar.


Jag jobbar ju på sjukhuset. Varje pass får jag träffa patienter som drabbats av diverse sjukdomar. Men ibland får man träffa patienter som gör att man tänker till lite mer. Man vet aldrig, oavsett vart du är i livet, vad som kan hända dig eller någon i din omgivning. Det jag försöker säga är att du ska ta till vara på livet. Njut. Lev varje minut. Ordentligt. Jag är så tacksam för allt jag har. En fantastisk man. Fantastiska barn som jag älskar över allt annat. Min mamma och alla andra som finns runt om mig. Mina vänner. Jag älskar Er alla, bara så ni vet!

Lägesrapport med huset då. Tapeter beställda. Äntligen. Är inte helt 100 nöjd, men det blir säkert bra ändå!

Idag insåg vi att vi räknat olika vi och snickaren. Vi räknade från första Nov och fram 6 veckor, då är vi i mitten av dec. Japp. Eller nej.. Just det ja.. Det blir ju 7 veckor!! Tokigt, men inte mkt att göra. De lovade att jobba på och förhoppningsvis bor vi hemma till jul. Annars kommer jag förmodligen få fira jul på psyket. Typ. Men vi hade ju tänkt att fira jul hos oss så..
Det tråkiga blir ju det här med julgrejer, pynt och sånt.. Det kommer ju inte vara någon ide att ta fram det ju? Barnen missar liksom julen i år. Jag undrar vad de tycker om det. Förmodligen lika illa som jag. Som sagt, jag hoppas vi hinner hem, städa och packa upp allt innan jul. Kan man önska sig mer timmar på ett dygn? Isåfall skriver jag set högst upp på min önskelista. Åtminstone en vecka innan jul.

Förresten, jag har bestämt mig för orangea detaljer. Så nu är det dags för jakt. Har du några tips? Vad som helst...?

Ikea.

Kategori: Allmänt

Idag har jag tillbringat tiden i Örebro. Det var inte bara att byta ut köks-ön. Det var typ sjuhundra delar som skulle bäras in- bytas ut och bäras in igen. Kul. Not. Men det roliga var ändå att det blev billigare när vi bytte det. Jippi. Så för att liva upp mig själv lite, som vid det laget tyckte oerhört synd om mig själv, gick lös på inredningsgrejer för de pengarna istället. När jag sen skulle gå ut, hade jag tre kärror med mig. Det gick ju sådär bra. Men skam den som ger sig. Tre timmar senare var jag klar. På ikea alltså.

 

Sen gick jag in på Marieberg. Gick och drömde om inredning. Letade efter orangea prylar. Men det verkar vara stört omöjligt. Så nu har jag beslutsångest, orange eller turkost??

 

Vid det här laget var jag rätt trött. Men var ju tvungen att köpa golv. Så fixa kärra och golv. Hem och lasta av och sen tillbaka med kärran. Men det fick faktiskt Micke göra.

PT.

Kategori: Allmänt

Jahopp. Jag undrar om helgen går lika fort för er som för mig?

Jobbhelgen är över. Ändå känns det som det är mer jobb imorgon, när jag är ledig. Jag har massor på ”måste-listan” igen.

 

Jag ska fixa:

-tapeter (nej, det blev inte Rusta)

-golv

-dörrar

-elementskydd

-prata och peka (igen?) ang. eluttag och sånt.

-åka till Ikea och byta ut ”köks-ön”, eftersom det blev fel med de nya måtten.

-köpa ett högskåp till badrummet

 

Igår va vi på fest. Jag var ju vara med en liten stund, men mätt hann jag bli. Gott. När jag åkte därifrån var jag peppad som få. Jag tror nämligen jag gått och skaffat mig en PT. Ja det är nog dags. Måste komma igång med träningen igen. På riktigt. Jag vill bli stor och stark. Eller nej. Smal och stark. Ja det vill jag. Det blir en utmaning för både mig och min PT!!!

Nu ska jag bara slänga barnen i säng, och sen ska jag iväg på bio. Breaking dawn förstås. Med Camilla. Hoppas inte hon vill ha Edward, för då måste vi nog göra upp. Han är nämligen min.


Hade lite bilder att lägga ut... MEN.. Nätet här är toksegt. Och jag har inte det tålamodet att vänta just nu.

Gör det lite senare.

Fredagsmys.

Kategori: Allmänt

Fredag. Dagen då man har fredagsmys. Jag älskar det. Men var tredje helg jobbar jag. Då älskar jag det inte lika mycket, även om jag trivs på mitt jobb. Idag är en sån fredag.

Och just denna helg har vi blivit bjuden på mat till 3 olika familjer. HUR typiskt är det inte?? Jag hoppas erbjudandet står kvar. Jag älskar middagar hos vänner lika mycket som fredagsmys. Nej mer faktiskt.

 

Idag har jag fick jag ett utbrott på elektrikern. De är nämligen två stycken som jobbar ihop. Den ena planerar och den andra utför jobbet. Det går sådär. Kommunikation verkar inte finnas. Suck. I början träffade jag elektrikern och vi gick igenom vart alla uttag och allt ska vara. Vi gick nog runt en timme och diskuterade fram och tillbaka. Gick fint, tyckte jag. Igår när jag kom till huset så låg ett elskåp i hallen. Den skulle visst sitta där. Big NO NO. Den ska vi gömma undan. I sovrummet. Detta var redan uppgjort med den första elektrikern. Tillslut löste sig det, tack vare snickaren.

Idag när jag kom till huset så satt det kontakter på fel ställe. Talade om detta, eftersom jag redan talat med den andra elektrikern om detta. Nu satt de på andra sidan av väggen. Än så länge är det inga problem att flytta dem men... detta var tydligen besvärligt. Suck. Jag hatar att vara gnällkärring. Men idag fick jag vara det. Som tur var var snickaren på plats och såg till att han flyttade dessa ändå. Tack Thomas. Igen. Sa jag att jag är glad att vi valde ”Bergsgårdens bygg”?

 

Godis. Mina barn har bestämt sig för att sluta äta godis. Men herre.. vad ska det vara bra för? Tur ändå att jag ska jobba denna fredag. Det får nog bli en tur förbli maxi. Jag kan inte släppa karamellkungen.

 

Trevlig helg alla!

Golv.

Kategori: Allmänt

Zumbatrött. Idag följde Helena med. Kul. Nu håller jag tummarna att hon följer med fler gånger.

 

I huset händer det grejer. Varje dag är det något nytt. Åh va jag längtar tills jag får sätta igång och inreda!! Det kliar i fingrarna. Ska se till att vinna lite cash tills dess. För jag vill ha allt nytt.

 

Idag har vi kollat på golv. Det är inte lätt. Inte på något sätt faktiskt. Många ”men” och ”om” blir det.

På ett sätt vill jag ha högblankt vitt golv. Sjukt snyggt. MEN jag gillar inte att städa varje kvart (och det skulle jag göra). Så... det går bort.

Svart golv har jag också varit inne på. MEN jag känner mig själv. Jag kommer tröttna på det. Och sen kommer det bli mycket svart ändå i huset.

Eftersom jag är ”allergisk” mot träslag. Så vill jag inte ha det. Jag har utrotat allt slags trä nu. Hade 7 sorters olika träslag i köket när vi flyttade in i huset. Slå det om ni kan. I ett kök. Helt galet.

Men utan trä någonstans i huset så har jag fått för mig att blir väldigt.. ja vad ska jag säga.. kallt?

Så... jag ska nog ha ett trägolv.

Men.. vilket??

Har tidigare haft ek. Det vill jag inte ha. Ok, jag vill ha valnöt.

Men... vilket slags golv då? Och vad betyder dessa stavar? Och vadå tjocklek? Spelar det nån roll liksom? Ja, tur att det finns folk som kan förklara detta.

Laminat är billigt, men om det går sönder eller blir fult, kan man ej slipa. Parkett, ja det funkar ju. Men det jag hittade idag kostade 899kr/ kvm. Vi ska ha ca 60 kvm? Jaha, hur gör vi nu? Jo vi prutar. Vill ha de med 3 stavar som är rätt tjockt. Tror det lät bra. Om jag fattade det rätt iallafall. Men som sagt, vad vet jag. Så imorgon ska de ringa upp mig och ge mig ett pris. Hoppas på lite billigare.

 

Sen har jag lånat hem tapeter. Ja pärmar förstås. Jag borde ha hittat några redan, men nej. Jag har så svårt att se framför mig hur det kommer se ut.

Ena dagen vill jag ha ”busiga” tapeter, med galna mönster. Vissa dagar vill jag ha bara vitt eller svart. Vissa dagar vill jag ha... äh jag vet inte.

Det är många som hittat fina tapeter på Rusta (av alla ställen). Men idag fick jag höra att målare inte vill tapetsera med deras tapeter. Men om jag hittar en tapet där, så kommer jag köpa det. Vi får väl se.

 


Några från Rusta. Jag gillar den sista.

 

Funderar även på det här med lampor. Jag är lite skeptisk mot spottar. Kommer ha det i badrummet. Kanske hade det varit praktiskt i vardagsrummet, för att slippa lampa ovanför soffbordet. Vi har aldrig haft någon lampa där förut, men har faktiskt saknat ljus där. Har bara haft fönsterlampor som ljus vid tv´n. Men nu vet jag inte hur jag ska lösa det...

Hur har ni? Lampa ovanför soffbordet? Tips mottages tacksamt!

 

Edins tavlor.

Kategori: Allmänt

Appropå färg. När jag suttit och letat inspiration och tavlor till mina väggar hittade jag denna sida:

 
http://minkreativa.blogg.se/

Kika..

Det är en kille som heter Edin som målar. Helt otroligt läckra tavlor. Ska nog skriva upp en sån på önskelistan.

Denna kanske? Den går ju i orange.. ;)

Vill haaaa..... Jag har väl varit snäll i år. Visst?


Advent.

Kategori: Allmänt

Burr. Nu börjar det bli vinter.

 

I morse när jag släppt av barnen vid skolan, så åkte jag hem till huset en sväng. Snickaren hade lite funderingar om lite mått m.m. Känns superbra att vi valde ”Bergsgårdens bygg”. Snickaren, Thomas, som också är vår vän privat, lyssnar på mig och mina önskemål, trots att de kanske är lite knasiga. Är de för knasiga, så talar han om det. Jag jobbar nämligen hårt på att slippa sladdar och annat som jag bara tycker är i vägen. Ja, som tv-bänk tex.

 

När jag ändå var hemma förut, så passade jag på att kolla läget med julgrejer. Det är ju faktiskt första advent snart. Ovanligt tidigt i år, men inte mig emot. En av mina grannar trodde att hon kanske får vara först på gatan i år med julstjärnorna (jag brukar aldrig orka vänta på grannarna, så jag är oftast först ut). Men jag har ju en övervåning som jag kan pynta. Och trappen ute. Och till kaninerna. Kaninerna får nog sina lampor lite tidigare, för det är så mörkt på em när vi kommer dit.

 

Jag sitter och klurar på färger. Hela huset kommer vara svart & vitt. Sen blir det färgglada detaljer istället. Först var jag sugen på att ha turkost i kök/vardagsrummet, men det har jag haft innan, har nästan tröttnat lite på det. Funderar på hur det skulle bli med orange istället? Jag gillar egentligen inte orange.. men tror det kanske kan bli bra? Får nog ta en tur och komma vad det finns för orangea (stavas det så?) prylar att köpa. Turkost blir det nog i badrummet istället. Rosa/lila i sovrummet. Det är ju lätt att byta ut sen, om jag skulle ändra mig. Eller ja, det är väl egentligen snarare en tidsfråga, för tröttna på saker är väl typiskt mig. Men då behöver jag ju inte tapetsera om allt iallafall. Alltid nåt.

Skitdag.

Kategori: Allmänt

Tillbaka. Har ni saknat mig?

(Hej Monica, heej på dig Monica!)

 

Varning för gnäll.

 Igår var en riktig skitdag. Hade jobbat natten, åkte hem och sov. En timme, sen ringde snickaren. Jag har haft fel mått när jag ritat köket. Hur mycket fel? Jo en meter.. EN METER!! Det är rätt mycket faktiskt. Ett helt skåp. Åkte upp till huset och diskuterade andra alternativ. Sa jag att jag sovit en timme? Jag bröt ihop när jag åkte hem. Allt kändes skit. Ska jag renovera för en halv mille och det bara skulle bli halvdant? Jag har ju ritat på detta kök hela sommaren. Det tog ju ett tag innan jag blev nöjd som sagt. Skulle allt bara skita sig nu? Vad har jag gjort? Hela huset är ju tomt just nu. Inte läge att ”dra sig ur” med andra ord.

Men.. bryta ihop och komma igen. Bara att sätta sig och rita ett nytt kök, med de skåp vi hade planerat från början. Ja allt står ju redan i garaget liksom. Och rätt mått denna gång. Tror jag fick till det rätt ok ändå, även om det inte blir som jag tänkt från början.

 

Eftersom jag skulle ut och jobba en natt till var det bara att tvinga sig i säng, trots alla tankar som malde i mig. Jahopp, då fick jag migrän som ett brev på posten. Kul. Men tog en tablett, så framåt kvällen var jag ok igen. Åkte och jobbade med endast 3 timmar på sovkontot. Var seg, men kom in i andra andningen på jobbet så det rullade på ändå.

 

När jag kom hem i morse så skulle jag ringa till Bauhaus och undrade när våra grejer hade tänkt att komma. Vet inte vad det är med tjejerna på bauhaus i Örebro, men tala i telefon kan de inte. Inte trevligt iallfall. ”Ja, men det ser du väl på ordern”. ”Ja, det står den 14:e. sa jag, men enligt min kalender var det den 14:e igår och jag har då inte sett röken av några grejer än”. Hon kopplade vidare mig (utan att säga det till mig) och jag fick prata med en desto trevligare kille som hette Karl. Det visade sig att duschen inte ens fanns på centrallagret. Va? Det var ju det som avgjorde vilken dusch vi skulle ha, att vi skulle få den direkt. Suck. Men Karl ringde upp mig sen, då hade jag sovit i 3 timmar, och ni vet ju hur det är att bli väckt och plötsligt ska man vara klar och redig. Kände mig mer som en RLS 2-3. Men Karl hade ett erbjudande till mig som jag inte kunde tacka nej till, en liknande dusch för samma pris (=2700 kr rabatt). Tack Karl, du får dagens ros av mig! Och den skulle de köra hem på fredag.

 

Hur går det med huset annars? Förra veckan hände det inte så mycket, ena snickaren var sjuk och sen var han på semester. Men de håller tidsplanen, och så länge de gör det är jag nöjd.

Idag har de satt upp väggar, så nu börjar man se hur det kommer att bli. Spännande värre.

 

 

 

 

 

 

 

Förresten! Tack Ni söta som kommenterar!! Jag blir alltid lika glad!

 

Ikea.

Kategori: Allmänt

I morse åkte jag hem till huset och grejade lite åt kaninerna. De är så sällskapssjuka nu. Barnen är ju visserligen och gosar med de varje dag. Jag byter vatten och ser till att de har mat varje dag. Men annars har vi ju inte den tiden just nu. Men idag fick de en genomgång av borsten, det är inte dåligt vilken tjock päls de har nu. Mysigt. Sen städade jag storstädade jag huset åt dom. Det behövdes egentligen inte, men det dåliga samvetet tyckte det. Sen råkade jag bryta av halva äppelträdet åt dom. Brukar bryta av några kvistar och så men..

 

Sen tog jag en tur till Ikea och köpte mig ett städskåp. Det var inte ”bara” kan jag tala om. Jisses innan det kom hem. Först höll det inte på att bli nåt alls, för jag fick inte med mig det i bilen. Men tur som jag har så ”sprang jag på” Maria och barnen där. De har ju världens största bil, så där stoppade vi in alla grejer. Jag tyckte jag hade mycket, men jag var inte värst. Säger inge mer om det. Trevligt var det trots allt!Nu sitter jag i soffan och bara slappar. Har zumbat idag. Kul och svettigt är det kan jag lova. Idag var det många kända ansikten med också. Då blir det ännu roligare.

Mer bilder.

Kategori: Allmänt

Nu har vi varit till huset och städat upp lite igen. Det är ju bättre att snickarna snickrar och inte städar.
Nu ser det ut så här:

Vet inte om jag ska lägga ut mer bilder nu, eller om ni ska få se när det är klart istället.. Vad säger ni?

Pringelsrör.

Kategori: Allmänt

Har varit iväg och kollat på tapeter idag igen. Kommer åka dit imorgon igen. Trodde inte jag skulle tycka det var så trist och svårt. Men jag har ju min ”bild” i huvudet och när jag inte hittar just DE tapeterna så blir det så jobbigt. Valde tapet till sovrummet, det va allt.

Sen när jag skulle gå fick jag syn på dekor-plast. Och då blev jag lite pyssel-sugen. Detta blev resultatet:

 

 

 

Enkelt och billigt. Ett ”pringels-rör”, dekorplast och lite tid är allt som krävs.

En container.

Kategori: Allmänt

Ja vi lever. Tyvärr är det dåligt med inlägg nu, men jag skyller på segt internet fortfarande. Fast egentligen är det en rätt dålig ursäkt, eftersom jag kan mobilblogga. F´låt.


I helgen har vi varit till huset och städat undan lite. Fyllde en container. Nu känner jag knappt igen mig i huset längre. Det roliga är att alla de väggar som är uppe just nu (bärande) ska ner. Och några nya upp givetvis. Men gör nya inneväggar när vi ändå river. Vi och vi. "Bergsgårdens bygg" är det som står för jobbet.
Idag har vi haft några nyfikna själar hos oss. Kul att kunna visa lite före- mittemellan och efter..
 
Ja förutom att roa oss i huset, har vi varit runt och fikat lite. och ätit. Bra med folk som bjuder på sånt. Mer fika åt folket.

Bjuder såklart på lite bilder..

Dag 5:Bilder.

Kategori: Allmänt

Dag 2:Dag 3:
Fler bilder kommer senare.. Har inte fotat något än idag.Badhuset idag var nice. Barnen härjade och jag fikade. Med Camilla. Det är en fördel när barnen blivit lite äldre, de fixar det själva. Visst fick jag hojta till emellanåt, men de skötte sig bra ändå med tanke på att de var tre killar, i 9 års åldern.

Badhuset.

Kategori: Allmänt

Internet. Det funkar så där just nu. Jag orkar inte lägga in bilder, det är för segt. Suck. Det ska komma några killar och fixa lite, så jag hoppas det blir bättre sen.


Var till huset igår och de fortsätter att jobba på. Nu är det mer eller mindre ett skal kvar bara. Bara tre väggar till som ska ner. Bara. Jo just det. De väggarna är bärande, så det är inte bara antar jag.


Igår åkte vi till Lek och buslandet med Helena och barna. Det var riktigt trevligt. Vilken skillnad det är att åka dit med barn som kan leka och ha kul ihop. Vi såg knappt röken av barnen. De kom och fikade, sen drog de igen. Det var ganska mycket äldre barn där igår och jag tror de körde nåt krig i piratskeppet. Svettiga var de kan man säga. Jisses. Jag och Helena hade tid att bara sitta och tjöta om allt och inget. Jag gillart. Mycket.


Nu ska vi packa ihop och åka till badhuset. Jag gillar det inte värst mycket. Inte alls faktiskt. Men jag gör det för barnen Men tycker det är grymt viktigt att de har vattenvana. Förr var vi duktiga på att åka dit, men nuförtiden har vi knappt varit där. Dåliga vi är. Jag ringde till Loka för att kolla öppetider. Men där var det visst en åldersgräns på 16 år nu. Märkligt och synd.

Dag 1.

Kategori: Allmänt

Har varit till huset en snabbis. Det kändes tomt. Snickarna har jobbat på bra. Köket är helt borta. Golvet i hallen är borta. Garderoberna i hallen är borta. Och detta har de gjort idag under fm. Ska tillbaka ikväll och fota tänkte jag. Men bjuder på en bild från dag 1, då de var där nån timme bara.Köket dag 1

Det går undan, tycker jag. Rivningen iallfall. Det är ju att bygga upp allt igen sen som kommer ta tid. Men den som väntar på nåt gott...!