livet_i_en_liten_stad

Bloggen som handlar om mitt liv som mamma, fru & barnmorska!

Halloweenfest.

Kategori: Allmänt

Vilken dag!! Nu har vi tömt huset. Åtminstone nedervåningen. Dags att välkomna snickarna! Kan knappt tro det är sant. En sak är säker, jag ska aldrig flytta. Aldrig. Men för att vara lite positiv, nu är det rensat och har ordning och reda på precis varenda liten pryl. Nice. Jag bara längtar tills det är klart..

Ja och så räcker det inte med det... Utan mitt i allt hade vi halloween-fest. I skogen. I år kom inte lika mycket folk, men fullt tillräckligt ändå. Tror regnet stoppade en del. Men vi hade tur.. Det slutade regnade precis när vi kom dit. Jag älskar halloween med allt va det innebär. Utklädda barn och vuxna. Otäcka prylar. Spindelnät. Grillade korvar. Rädda barn. Ficklampor. Marshaller. Pumpor. Mörk skog. Brasa.
Jag är nöjd. Skön paus i bärandet. Jag var utklädd till clown. Kändes bra. Eller ja som vanligt faktiskt. Är nog rätt lik en clown i vanliga fall också. Bara frillan som va annorlunda. Typ. Några barn va rädda för mig. Tur att jag sminkade en snäll clown, och inte som penny wise som jag tänkte.

Nu ska clownen gå och lägga sig. Natti.

Örebro vs soffan.

Kategori: Allmänt

Beslutsångest. Ska jag eller ska jag inte åka in till örebro ikväll. Måste måste måste beställa kakel nu. Jo jag får nog göra det. Blä. Är sjukt trött på den där vägen, eftersom jag jobbar där.. bilen går nästan på auto dit. Men men, lika bra å få det gjort. Jag vet ju vad jag ska ha.. Samtidigt lockar soffan väldigt mycket.. kanske en pizza också.

Ska bara vänta in en gubbe (som har köpt diskmaskinen) som skulle komma kl 17. Sen måste jag bestämma mig.

Målning på hög nivå.

Kategori: Allmänt

Har gjort ett ryck med penseln igen. Sängen (malm- ek, från Ikea, men är så sjukt trött på ek just nu här hemma så..) har blivit vit. Jag ville egentligen ha en ny säng, men just säng är inte prio 1 på inköpslistan just nu. Har ju köpt nya kuddar och sånt, så jag tror det kan bli bra ändå sen. Är på jakt efter ett nytt överkast nu bara. Sen är nog allt ”bjäffs” till sovrummet klart.


Ja, kalla det barnarbete om ni vill. men hon tycker faktiskt det är roligt att måla. Och hon är grymt duktig.

 

Min käre mor frågade mig vad jag önskar mig i julklapp häromdagen. Just i år är min lista otroligt lång. Jag hoppas jag varit VÄLDIGT snäll med andra ord.

 Ja jul ja. Det är ju inte alls långt kvar nu. Jag är mer eller mindre klar med julklapparna redan. Det är skönt det.

 

Igår kom Micke hem igen. Man sover liksom lite bättre och lite mer när han är hemma. Innan han åker någonstans så tänker jag alltid att jag ska minsann lägga mig tidigt och vara så utvilad så. Bli en sån där fantastisk bra fru som har ett städat hem när han kommer hem. Blir han inte för sen hem, så ska maten stå på bordet. När han har åkt blir det annat. Jag kommer aldrig i säng. Det är ju ingen som tjatar på mig att klockan är mycket. Och när jag väl själv kommer på att klockan faktiskt är mycket, ja då kommer jag också på att jag har en tvätt som måste hängas. Att jag måste plocka ur diskmaskinen. Ja ni fattar. Just den här gången ser det ut som en bomb slagit ner. Inte för att det är så stökigt, utan mer en färgbomb. Ni anar inte hur smidigt det är att måla, när man inte behöver bara rädd för att kladda ner överallt.Sen har barnen fått rita på väggen. Nej förlåt, väggarna. De ska ju ändå rivas. Igår fick de ett nytt rum att gå lös i. Granntjejen, 7 år, trodde inte sina öron när jag sa att de fick måla i vardagsrummet också. Hon frågade flera gånger om de verkligen fick göra det. ”Är du verkligen helt säker Linda??”


Här går de lös med pennan i pysselrummet.

Fint va?

Stress.

Kategori: Allmänt

Stress stress stress. Så har min dag sett ut. Men jag hann med det som jag hade på min ”måste-lista”. Tog en paus och åkte till mamma och åt mat. Tack för det! Då slapp jag laga mat, och var tvungen att ta det lugnt 2 sek.


Nu ska jag ta en dusch och sen krypa ner och läsa. Bara släppa allt för en stund. Det vet jag inte när jag gjorde sist. Imorgon ska jag stressa vidare. Men bara tills på söndag kl 16. För då har vi halloweenfest. Då ska huset vara tömt och klart. Sen tänker jag inte göra någon mer ”måste-lista”.

Det bästa med den här ”flytten” är att vi inte behöver flyttstäda. Det blir såklart en städ innan vi flyttar in igen, men det ser jag bara fram emot just nu.

Boda Borg.

Kategori: Allmänt

 Semester. Ända tills den 9/11. Helt galet skönt att kunna fixa det sista här hemma, utan att stressa. Och framförallt umgås med barnen. De har lov hela nästa vecka. Har inte någonting planerat, men lite bus måste vi nog hitta på. Hotell en natt brukar vara uppskattat. Vi får väl se.

 

 Gräsänka. Några dagar iallafall. Micke åker iväg för att slita lite. Passar ju ganska bra, då slipper han ju slita hemma. Har jag sagt att han är smart min karl? Skämt å sido, här hemma är det faktiskt inte så mycket kvar att packa ner. Det mesta är sånt som vi inte kan lägga undan förrän på söndag, när vi flyttar.Sa jag att möblerna är sålda? Åtminstone om det blir som planerat. En tjej i Stockholm ville ha de, så de skulle hämta de om några dagar. Gött.Idag har har vi varit till Boda borg tillsammans med Camilla och Sanna.
Barnen blir extas när de springer där bland dörrarna, på jatkt efter stämplar. ”JAG VILL” NEJ VI TAR DEN” ”JAG GÅR FÖRST” NEJ JAG” ”VI TAR DEN”... Ja jag som bara hann sova 4 timmar idag tyckte inte att det var så himla superkul. Men barnen var nöjda och det är huvudsaken.
Nu ligger minstingen och storingen ska bada. Själv ska jag göra nåt åt håret, har en utväxt som jag inte riktigt vill stå för. Varje gång jag borde färga, tänker jag att jag ska ”stå ut” och bli blondin. Men jag orkar inte. Det ser ju för *piip* ut. Nej, svart får det bli. Igen. Men nästa gång, då ska jag nog bli blondin.

Ordtavlor.

Kategori: Allmänt

Jag är fast i det här med ordtavlor/ ordmoln. Eller var rättare sagt. Känns som jag har lekt färdigt, även om det fortfarande är kul. Jag har gjort tavlor till höger och vänster. Jag har flera hemma. Sen har barnen tex fått med sig en varsin tavla till klassen, med fröken och alla barnens namn på. Tror det var uppskattat.

Jag tänkte iallafall tipsa om hur man gör. För det är väldigt lätt. Många kör wordle, men jag gillar uppföljarn bättre. Tagxedo heter sidan och är länken direkt dit:

http://www.tagxedo.com/app.html

Där kan man låta fantasin flöda i alla möjliga olika former och färger. Vad sägs om tavlor i köket med något recept? Eller en låt? Eller bara ord som är viktiga för dig? Googla lite så kommer du få massor med tips.

Lite enkla tips när du gör en tavla bara: om du vill ha ett ord lite större än de andra, så skriver du det ordet flera gånger. Om du absolut måste ha med alla ord du skriver, så måste man klicka i det, annars kan programmet radera ord automatiskt. Man kan också använda siffror, det får man också klicka i. Ja jag skulle kunna bladdra på om saker och ting.. Men det är nog enklare att prova själv. Om du undrar något, så fråga gärna. Förmodligen kan jag ändå inte svara, men vem vet.
Men kom ihåg att jag varnade, det är lätt att fastna.


Dessa två är "våra" låtar, från när vi gifte oss i Thailand.
Denna hade jag tänkt att ge Marie, när vi skulle dansa zumba i 3 timmar, med insamling till bröstcancerfonden. Tyvärr kom jag aldrig iväg. =(

Sen har jag gjort några till, men de visar jag sen när de är "på plats" i vårt ny-renoverade hus =D

Halloween.

Kategori: AllmäntHalloween. Jag vet att många inte gillar halloween. Men jag tycker att det är kul. För mig är det skillnad på halloween och alla helgona. Det är ju inte ens samma helg ju.
Varje år har vi haft någon slags fest. Innan vi fick barn hade vi fest med torr is, när det ”rinner” rök ner på golvet.. Vi hade det i välkomstdrinken (+lysande gröna kulor) och i en gryta på ett bord. Coolt, men lite farligt eftersom det är såå himlla kallt, så måste du ha handskar på dig när du tar i det, annars får du brännskador. Inget för värsta fyllefesten med andra ord. Vi tog även bort alla lampor i läghenheten och hade bara stearinljus. Ja utom på toaletten, där köpte vi en sån där lampa (minns inte nu va det heter) som man bara ser det vita, som i sagoslottet ni vet? Så när man kom in på toa såg man bara sina ögonvitor och sina tänder. Lite otäckt va det faktiskt. Sen hade vi givetvis andra läskiga prylar lite överallt. Vi åkte till en tjej som jobbar med att sminka folk på teatrar och sånt, hon målade oss. Rätt seriösa var vi. Kul.

När vi sen fick barnen, belv det annat. Vi hade fest hemma för alla små knottar. Varje år. I början vågade vi knappt sminka oss alls, ifall de skulle bli rädda. Ett år var Micke mumie, han var helt inlindat med vanliga lindor. Jag garvar bara jag tänker på det. Men för varje år som går törs man dra på lite mer.. Efter några år blev det för många som ville komma. Vår fest växte helt enkelt ur huset. Jag hatar nämligen att säga nej till barn som ville komma.

 Så förra året åkte vi ner till skogen. Vi hade hur många marschaller som helst längs vägen in till brasan, där vi höll till.
 Vi hängde ut spöken och spindelnät i träden runt omkring. Vi hade otäcka ljud lite runt om i skogen. Vi lade ut lite olika ”kroppdelar” i skogen (plast, men såg otäckt verkliga ut).
Vi skickde ut brev till alla i både Jonathan- och Thildes klass. Vi skrev att man kunde ta med sig kompisar eller vem man nu ville. Och det kom folk minsann. Ca 90 pers. Och de flesta var faktiskt utklädda. Så himla kul.


Eftersom vi hade det på eftermiddagen, så hann det bli mörkt i skogen. Ännu läskigare. Många av barnen hade med sig ficklampor, som de sprang runt med i skogen. Man hörde och såg lite lampor runt omkring i skogen, men man såg inga barn. Jag som är mörkrädd tyckte det var skitläskigt.  Barnen tyckte inte det var så otäckt, men de tyckte det var superspännande. Precis som det ska vara på halloween.
I år kommer vi köra samma sak. Hoppas det blir lika många ficklampor i år, om inte fler som springer runt och busar i skogen.

Enda nackdelen med att ha fest i skogen är maten. Det var nästan det bästa, när fantasin gick lös i köket med alla otäcka rätter. Jag menar, svart pasta med blodsås, blodplättar med snor-grädde, fingrar (prinskorvar doppade i ketchup på ena sidan och en röd pastanagel på andra) spindelben (sönderklippta lakritssnören) spindlar  och ögonmuffins. Vem blir inte sugen på det liksom? Ja den menyn går att göra lång.


Tomt.

Kategori: Allmänt

Helgen är över och jag ska åka till jobbet strax.

Nu syns det att vi ska tömma huset, fy va trist det ser ut nu. Men det är grymt skönt att det äntligen är på gång. Ni kan aldrig ana hur gött det ska bli att få flytta hem till det nya sen.

Med andra ord.

Kategori: Allmänt

Helg och det är fullproppat i kalendern. Idag ska vi bla åka in till Örebro och hämta grejer. Beställa tapeter. Sen ska vi packa, packa och packa. Till veckan är jag ledig 3 dagar och då ska Micke åka iväg med jobbet. Jo så lika bra att greja lite i helgen.

 

Igår var vi på stan, hela familjen för ovanlighetens skull. Vi fikade på ”Smakbiten” hos Linda. Alltid lika gott!!

 

På kvällen fortsatte vi att vara onyttiga och åkte till MR James och käkade pizza. Har ni inte varit där så åk dit. Det är fantastiskt gott. Sen bjöd Camilla och gänget på fika. Vi spelade ”med andra ord” vilket är ett väldigt roligt spel för alla åldrar. Mycket skratt blir det.

 

Sen åkte vi hem och kollade på idol. Eller ja.... jag somnade tidigt kan man säga ;) Behöver jag säga att jag var proppmätt?

 

Nej, dags att sätta igång.

Tapeter.

Kategori: Allmänt

Jobbat inatt. Hade tänkt att åka förbi Bauhaus påväg hem för att hämta lite grejer, men blev lite tokigt på vägen.. körde på som vanligt hemåt och glömde helt enkelt bort att jag skulle dit. Ja man är inte helt ok i skallen, när man varit vaken hela natten.

 

 

Var och kikade på tapeter igår och hittade mkt fint faktiskt. Nu gäller det bara att bestämma sig. Det tar jag imorgon. Tror jag. Några tips kanske??

 

Nu säger jag natti natti!

 

Zumba.

Kategori: Allmänt

Nu har vi blivit sams. Gick fort, vilket är skönt. Vi är duktiga på att kramas och säga förlåt. Imorgon ska bli en bra morgon har vi bestämt.

 

Idag fick Jonathan hämta ut sin nya cykel. Vi fick ju ut en likadan på försäkringen. MEN nu ville inte Jonathan ha en sån längre, utan en BMX. Jahopp, kul att den är 2000kr billigare. Sen måste vi köpa nya lysen och sånt.. så vi förlorar väl sisådär 2500kr på att cykeln blev snodd. Ja ja, huvudsaken Jonathan är nöjd.

 

Ikväll blir det zumba igen. Jag är tokladdad. Har haft topplistan på spotify på hög volym här hemma idag, och många av zumba-låtarna är med där. Det rycker i hela kroppen på mig när jag hör dom. Det borde betyda att jag verkligen tycker om zumba va? Har du inte provat så gör det! Om du bor i Karlskoga, så kan jag verkligen rekommendera Marie Holmqvist. Hon är ett riktigt energiknippe, som kan få vem som helst att bli lycklig av att hoppa, dansa och bli svettig.

Ledsen.

Kategori: Allmänt

Får inget gjort. Sitter här och har dåligt samvete. Jag hatar att vara osams på morgonen. Även om vi pussades och sa hej då när de gick, så känns det inte bra. Jag vill att dagen ska börja bra. Jag vill att barnen ska vara glada när de går till skolan. Imorgon ska jag se till att det blir så.

Jag ska försöka hitta nya rutiner som gör att vi slipper att bråka om vantar och sånt. Som vi gjorde när när vi var osams om kläder på morgonen, då tog vi tillsammans fram kläder dagen före. Enkelt och bra. Nu är det nästan aldrig tjaffs om det längre.

 

Nu väntar jag på att klockan ska bli 13:30. Då ska jag gå och möta barnen i skolan. Jag vill kramas.

Ful jacka.

Kategori: Allmänt

Onda rutiner. Varje år runt höst/vinter är det samma sak. Bråk i hallen innan barnen ska iväg. Är det inte en krånglig sko så är det en ful jacka. Varje dag kl 7:45. Då bryter helvetet ut i hallen. Imorse samma sak. Barnen har sjuttio par vantar och mössor, men inte ett enda par hemma. Varje dag tjatar jag om att de ska ta med sig grejerna hem från skolan också. Tog fram de fodrade höstjackorna till barnen, samma som de hade förra året. Men den är ju ful?? Hur kunde jag ens tänka tanken? Ja det va ju dumt förstås.

 

Nu har jag avreagerat mig genom att städa garderoben i hallen. Allt ska bort, det ska vara tomt om två veckor. Måste fundera på vad som ska med och vad vi kommer att behöva sen när vi flyttar hemifrån. Ja vilka jackor och sånt som vi ska ha med oss, som vi kan bråka om sen alltså.Nej, nu kaffe innan jag ska ringa runt och fixa olika saker.

Utvecklingssamtal.

Kategori: Allmänt

Utvecklingssamtal x2. Båda barnen hade det idag. Skönt att ha det ”avklarat”. Naturligtvis är jag stolt som en tupp. Båda barnen fick beröm. Båda barnen sköter sig i skolan. Båda barnen gör det de ska på lektionerna utan att tjaffs. De kan det ”de borde” och lite till. Båda barnen är en bra kamrat. Åh va sånt värmer att höra i hjärtat.

Jodå, det går visst att muta sina barn att bli ordentliga!! Haha, typ.

Igår fick Jonathan en tia för att han haft alla rätt på ”veckans ord” IGEN. Pengar har han inte fått förut, men jag tror på att belöna de emellanåt, på nåt sätt. Men så är det aldrig några större problem med läxor och tjat här hemma heller. Det lönar sig att sköta sig, berättade han för fröken.

Sen tror jag det finns viktigare saker att tänka på när det gäller uppfostran, som en enkel sak som KÄRLEK. Jag håller verkligen med Astrid."Ge barnen kärlek, mera kärlek och ännu mera kärlek, så kommer folkvettet av sig själv." Astrid Lindgren


Nu ska jag börja packa grejer i pysselrummet, eftersom jag aldrig kom så långt igår... Eller så kanske jag ska ta mig en tur till Örebro istället.. Måste hitta duschdörrar snarast. Men tror att jag skippar Bauhaus, jag vill ju inte störa ”Emma” när hon jobbar.

Bauhaus.

Kategori: Allmänt

Igår följde Thilde med zumba. Marie som håller i det, hade varit till skolan och zumbat med barnen i våras. Efter det har Thilde velat följt med. Igår var det alltså dags. När det väl körde igång satt hon med sitt DS tillsammans med en annan liten tjej. Jätteintresserad med andra ord, not. När hon inte orkade spela mer, sprang tjejerna ut en stund för att leka. Efter en liten stund kom Thilde in och hämtade mig ”mamma nu är de igång och eldar igen, det brinner” Tror ni inte på f....n att killen jag pratade om tidigare höll på att elda på ett bord igen. SUCK. Jag ut med vattenflaskan och som tur va räckte det, för att släcka elden. Killarna var som bortblåsta och jag fortsatte att dansa. Men efter en stund hörde jag mopederna igen och förstod att de var tillbaka. Ut igen för att kolla läget.. Blir så jäkla trött. Småglin som inte förstår konsekvenser. Den här gången ringde jag polisen, det är ju ändå 3:e gången den här veckan de eldar där. Det tråkiga är att det förmodligen inte hjälper ett dugg även om de åker fast. Det hjälper tyvärr inte att ringa hem till föräldrarna heller. Tragiskt är det. Ja ja, skolan stod kvar idag också så, vi får väl va glada så länge det inte blir mer än ”ett bord”.

 


Imorse åkte jag till syrran och tapetserade. Jag tycker det är lite kul, och varje gång är en utmaning med sneda väggar och allt annat som kan bråka med mig. Tapetlimmet tog slut, så fortsättning följer. Fint blir det iallfall!


 

Ringde till Bauhaus (Örebro) i morse och pratade med en tjej som hette Emma. Det var den mest otrevliga människa jag pratat med på länge. Hon ville inte alls hjälpa till och frågade en massa om leverantörer och sånt, som jag inte har en aning om.. men hon borde väl veta? Det är ju ändå hon som jobbar där eller? Sjukt irriterad blev jag och BF-Linda kom fram. Krävde att hon skulle kolla upp och återkomma. Tyvärr var det inte samma person som ringde upp, utan en trevlig kille som, utan problem, hade kollat upp mina funderingar. Tack. Men jag hade inte alls haft nåt emot att prata med ”Emma” igen, då hade jag förmodligen sagt att att hon skulle be sin chef om att få gå på en charmkurs eller nåt, eftersom hon trots allt har ett servicearbete.

 

INDO

Kategori: Allmänt

Söndag= slappardag. Eller inte. Ska börja tömma huset nu. Först ut blir pysselrummet. Är sådär sugen på att bo i en ”flyttkartong” i 2 veckor, men lite måste jag ju få börja..

 

Och nu när kalasandet är över för denna gång, så kan kan jag ju röra till det här hemma igen ;)

 

La ut annons på blocket idag, på våra INDO möbler. Nu ska de bort. De kommer ju inte alls passa in i vårt nya. Hoppas hoppas någon vill ha de..

http://www.blocket.se/orebro/INDO_mobler_fran_MIO__Matbord__tv_bank_m_m_36674874.htm?ca=8&w=1


Inatt har Thilde sovit hos ”momma”. Hon följde med henne hem igår, lite spontant. Sen sov Hampus över här. Killarna sov i källaren. Det är det ”nya” här hemma. Att blåsa upp de stora madrasserna och sova framför projektorn ska det va. Ja varför inte.

 

Dags för en kaffe innan jag drar igång.

Nioåring.

Kategori: Allmänt

Idag har jag varit mamma i 9 år. Min finaste prins fyller år idag alltså. Underbara unge som har blivit så stor. Idag för 9 år sen snöade det. Idag skiner solen, en riktig fin höstdag, utan snö. Jag fick flexa ut lite tidigare imorse så jag hann hem till älsklingens frukost-på-sängen. Det är nästan det viktigaste på hela dagen ju.

 

Det har varit folk här och fikat idag. Och det kommer fortsätta i helgen. Mums.

 

På söndag kommer Tj igen, då ska det sista ordnas innan de sätter igång med renoveringen. Jag längtar sjukt mycket nu. Ska bli otroligt gött att kunna flytta in när det är klart och kunna släppa allt som har med planering att göra. Då kan jag bara lägga energin på skojiga saker som inredning och sånt. Fast jag har ju såklart inte kunnat låtit bli, jag har planerat det mesta när det gäller inredning. Nu ska jag bara spara pengar så jag kan köpa nya möbler också.

 

 

Har inte lagt in bilder på länge.. så här kommer några från vår lilla utflykt häromdagen.. =)

 Vansinnig.

Kategori: Allmänt

Oj, jag var nog trött sist jag skrev inlägg, eftersom jag inte la ut de på bloggen tydligen. Tur att de låg kvar iallafall.

 

Jonathans cykel blev ju snodd för ett tag sen. Vi har ju letat runt efter den, men såklart inte hittat den. Grejen är den att vi kan ju lätt räkna ut att det är ett barn som tagit den, annars skulle de ha tagit Thildes cykel också. Nu är det flera som sagt vem det är. Och jag skulle tyvärr inte bli så förvånad, MEN besviken... För den här killen ”känner” vi lite grann. Han har varit här och lekt med Jonathan bla. SUCK!!!!!!!!!!!!!!!!! Jag hoppas verkligen inte det är sant.

 

Samma kille höll på att elda ett bord vid skolan igår. Säger en del va. Micke åkte dit och pratade med dom. Skolan är kvar, så de drog väl antagligen. En stund senare kom Thilde och hennes två kompisar, livrädda och grinade. Då hade dessa två killar och en tjej, jagat tjejerna på en moped.

Behöver jag säga att det kokar i mig?

Vänner.

Kategori: Allmänt

Nu sitter jag här halvdöd i soffan. Idag har det gått i ett kan man säga. Har fått otroligt mycket gjort och det känns alltid gott. Både roliga och mindre roliga saker kan jag bocka av listan. På den roliga listan är det ”umgås med människor som är viktiga för mig”. Igår fikade jag med både Camilla och Fia. På kvällen med Helena. Idag med Madde. Kaffe hos mamma. Och idag fick jag även umgås med min syster, jag drog med henne på zumba. Hoppas verkligen hon vill med igen.

 

Jag har även umgåtts med barnen, utan kompisar alltså. Inte illa. Igår åkte vi och fiskade. Det var ganska kallt, men en liten abborre fick Jonathan allt upp. Lycka. Fast egentligen ville han ha en.. karp? Eller va han nu sa?


Höstmys.

Kategori: Allmänt

Jobbhelg, därav utebliven uppdatering här på bloggen. I går sov jag till 8-17:30. Helt galet. Trodde jag skulle vara superpigg på natten, men icke. Jag vaknade liksom aldrig till ordentligt. Däremot sov jag bara 2,5 h idag, så jag hade nog med timmar på sovkontot.

I morse fick jag skrapa rutorna på bilen. Kul att inte isskrapan låg i bilen. Tack där HM-kortet som fick agera isskrapa istället.

 

Idag har vi ätit på katrinedalskrogen, vi har firat svärfar som fyllde 60 förra helgen. Gott som bara den, så nu sitter jag här proppmätt igen. Har tänt massor med ljus och framförallt- tänt i kamin. Jösses va jag njuter av det. Det FINNS faktiskt fördelar med hösten.

 

Förresten.. Har jag berättat att Jonathans cykel är stulen? Så jäkla (ursäkta) trist!! Han fick den i våras, så det kommer ju inte kosta oss så mycket pengar att köpa en ny, men så omständigt med alla papper och allt krångel. Mitt på dagen var de här och tog den, inne på vår gård. Blä för folk som inte kan hålla reda på ditt och mitt.

Sån här va det... Sett den??

 
Om tre veckor är det dags för renoveringen. Shit. Tre veckor.
 Idag trillade poletten ner med hur vi sa lösa det med tv´n. Yes. Det kommer bli toppen!

3B.

Kategori: Allmänt

Tur att jag jobbar natt. Så jag har mycket ledig tid. Idag har jag tagit till vara på en av dessa dagar, med sånt som andra kanske inte hinner med. Jag har varit med till skolan igen. Den här gången hälsade jag på i Jonathans klass, 3B. Återigen blir jag imponerad av lärare som har mycket tålamod. Hur de lugnt och sansat talar om, på ett pedagogiskt sätt, när barnen gör fel. Jag skulle förmodligen bli galen av alla barn som fullkomligt ignorerar mig, gång på gång. Jag tror (och hoppas) att även dessa fantastiska fröknar ryter ifrån emellan varven.

Första lektionen var SO. Barnen skulle kunna rabbla alla världsdelar och världshav. De skulle kunna de olika färgerna på kartan, vad de betydde. De skulle kunna Norden- vilka länder och dess huvudstäder som ingår där. Ja jag hängde väl med med världsdelarna.. haven.. nja inte lika säker. Färgerna- vadå? Betyder gult odlad mark? Hade ingen aning om det. Norden kunde jag, skönt det.

Sen stod det teknik på schemat. Barnen pratade om el, hur strömmen leder hit och dit. Om poler och sånt. De pysslade så de kunde tända en lampa med hjälp av ett batteri, tråd och spik. Inga problem alls.

 

Jag tror jag behöver följa med fler dagar till skolan. Det börjar bli svåra grejer det där.

 

Till mellis idag gjorde vi scones. Bra gott är det. Så nu sitter jag här proppmätt, när det snart är dags för mat.

 

Ikväll ska jag iväg på zumba igen. Ska bli skoj!

En till.

Kategori: Allmänt

Gjorde en till.. bara för att det var lite roligt!
Den här ska vi ha i sovrummet. Tror jag. Vi gifte ju oss på Bu Bu Island, Thailand. En av våra bröllopslåtar var Per Gessles "Tycker om när du tar på mig". Så den blev det!


Ordtavla.

Kategori: Allmänt

Idag har jag hälsat på min käre syster i hennes nya lägenhet. Åh vilka minnen som kom fram. Jag minns första lägenheten, känslan av frihet. Det är grym. Man är vuxen, på riktigt på nå vis. Hon hade det jättefint och jag tror hon kommer trivas toppen. Sen träffade jag Ulle, en mycket kär gammal vän på stan. Vi drack kaffe och pratade om livet. Jag mår så bra av att umgås med goa vänner.

Jag är länge varit sugen på en ordtavla. Ikväll fick jag äntligen "fingrarna ur" och fixade till en. Ska beställa hem den och sätta den i en svart ram. Tror den blir bra i min hylla som jag ska ha i vardagsrummet. Den bland några andra ideér jag har.  Här är den:Hoppas det blir bra. Vad tycker du??

Kök- check.

Kategori: Allmänt

Idag har vi börjat handlat allt som vi måste ha inför renoveringen. Inte varje dag vi spenderar så mycket pengar, som tur är. Dagens kvitto törs jag inte ens titta på. Det märkliga var, att trots det, så hade vi inte en enda påse med oss hem. Men jag tror det kommer bli bra. Hoppas det kommer bli som jag har föreställt mig. Jobbigt annars. Nu är det mindre än en månad kvar tills det drar igång.
Micke va nog mest nöjd med maten vi åt till lunch. Jag med förresten, jag fick ju jordnötssås. Vi får passa på när inte Jonathan är med.

Imorgon har barnen studiedag. Och jag får inte sova då alltså, eftersom vi inte har nån fritids. Är rädd att BF kommer på besök. Jag släpper inte in na då. Jag ska baka bullar med barnen istället.

Och hälsa på syster yster i nya lägenheten.

Partaj.

Kategori: Allmänt

Helgen är över igen. Det var en minst sagt intensiv helg.


I lördags tömde jag garaget, på allt som jag har stuvat in där under tiden jag städat inne. Nu är det kanske två turer till tippen, sen är det tomt. Då får nog tom bilen plats där.


På kvällen var vi på partaj. Bohl, en gammal vän fyllde jämt och hade hyrt hela Harrys. Men eftersom det skulle komma ca 100 pers så fick hela kalaset flytta in till statt, eftersom vi inte hade fått plats på Harrys. Ja jisses va folk. Roligt va det. Och god mat givetvis.

 

Idag har vi tagit det lugnt. Jag har skrivit en låååång lista på vad vi ska beställa/ köpa i Örebro imorgon. Kök, vitvaror, badrumsprylar, garderober och allt annat som införskaffas... sa jag lång lista?

Både Micke och jag har tagit semester, så vi kan shoppa i lugn och ro.