livet_i_en_liten_stad

Bloggen som handlar om mitt liv som mamma, fru & barnmorska!

Cinderella.

Kategori: Allmänt

Hemma igen från en tur på Östersjön. Hela familjen, min pappa, hans fru och mina syskon va det som åkte. Trevligt hade vi såklart. God mat. Enarmade banditer. Taxfree. Smurfar, bio och barndisco.

Men jag måste säga att Cinderella är inget för barnen.. längre. Vi åkte med barnen för 2 år sen (tror jag?) och då fanns det massor för de att göra. Legotävling och limbotävlig. det fanns spelrum x flera och lekrum. Ville viking gick runt och bjöd på godis och sånt. Barnen älskade det.
Men nu var alla spelrum var borta. Det fanns inte ett enda lekrum kvar. Visst Ville viking va kvar, men inte ens en kram bjöd han på. Då var smurfen bättre, men han va ju bara där en snabbis. Sen dansade de en stund på discot, visst det var nog uppskattat, men en kvart tyckte jag va snålt.

Barnen var trots det nöjda. Och jag med för den delen. Barnen och jag gick och la oss skapligt tidigt. Vi busade och sen låg vi och berättade roliga historier. Sånt kan jag leva länge på. Vi hade så mysigt.
Ska nog kolla upp något annat alternativ att åka på. Något som är mer för barnen.

När jag vill parta med mina vänner, kan jag åka Cinderella.


När vi kom hem skyndade jag mig att städa ut julen. Det känns naket nu. Måste ta en tur och kolla läget om nån lampa eller så. Det kliar i fingrarna nu.

Latmask.

Kategori: Allmänt

Håller på att göra om lite på bloggen. Det går sådär bra. Jag är sjukt otekniskt och det här med kodmallar kan driva mig till vansinne. Inget hamnar där jag vill. Tar bort hälften och fortsätter imorgon igen. Det kanske blir bättre. Men jag lovar inget. Micke sover givetvis och kan inte hjäpla till. Eller kan jag väcka honom?

Sitter här och känner mig ovanligt rund. Badringen spricker snart. Kan vara för att jag tryckt i mig en massa onyttgt igen. Skärpning. Jag ska börja träna. Så fort barnen börjar skolan är det slut på ursäkter. För visst är det en ok ursäkt att lata sig bara för att barnen är hemma och har lov. Eller?
Funderar på att köra GI eller nåt. Bara för att få lite minus på vågen. Bara för att bli lite inspirerad. Ja och träna förstås. Jag tror nämligen inte på dieter särskilt mycket. Det viktiga är att hålla igen på onyttigheter och träna. Inkomster och utgifter liksom. Strunta i kolhydrater och sånt. Men jag älskar allt med kolhydrater i. Det som hjälper mig mest är träning. Och enda anledningen är egentligen för att jag är lat. Jag tänker, att om jag äter den där bullen så måste jag träna 1 h för att få bort den. Det orkar jag ju givetvis inte, utan då är det lättare att stå emot. De gånger jag ändå fuskar och tar den där (föbannade) bullen, ja då kan jag ju lika gärna ta två när jag ändå håller på att fuskar.. Det är då det går utför. Och jag har svårt att säga nej till bullar.
Nu vill jag faktiskt bli av med badringen en gång för alla. Snart så. När barnen börjar skolan igen, då. Då. Ja jag hoppas ni läser med ironi.
Återigen är jag så jädra lat. Varför skjuta upp det för? Finns det bot mot latmaskar? Eller kommer jag förbli lat?

Jul.

Kategori: Allmänt

Jul. En stressig, hysterisk och dyr tid. Men samtidigt fantastisk mysig och mycket god. Jag äälskar julen. Jag fullkomligt njuter varje gång jag får plocka fram alla julsaker. Jag fullkomligt njuter varje gång jag får plocka ner dom. Men i år njuter jag inte lika mycket av att behöva plocka bort julen, vi har ju knappt hunnit haft den framme i år. En annan sak som är god med julen är allt godis. och all mat. Jag har fått en alldeles för god (läs rund) mage. INTE. Jag förstår varför det vanligaste nyårslöftet är att få ett sundare liv. Varje år. Jag säger inge mer.

Idag har jag haft fina Ritha på besök. Mycket prat. Mycket kaffe. Jag älskart. Mer sånt tack.

Hemma hos oss- sovrummet

Kategori: Hemma hos oss. sovrummet

Hemma hos oss- vardagsrum/kök

Kategori: Hemma hos oss- kök & vardagsrum

I vardagsrummet saknas en del.. Det ska upp elementskydd under stora fönstret (har alltså ingen fönsterbräda nu= inga blommor eller annat). Vid den inbyggda tv´n, ska det upp en list så att inte sladdarna syns (jag är allergisk mot sladdar). För att inte tala om den nya soffan ska ska dit. Snart så.


Ska ta nya bilder. Utan julsaker. Och med lite mer orange ;)

Hemma hos oss- badrummet

Kategori: Hemma hos oss- badrummetHos oss- Hallen.

Kategori: Hemma hos oss- hallen

Hallen.
Garderob med spegel.
Praktiskt som 17 med skotork. Och krokar till alla ryggsäckar.

Här funderar jag på om jag ska sätta upp griffeltavlan eller inte.. den är ju målad och klar men.. Ja jag får se.
 

Gott nytt!

Kategori: Allmänt

Nytt år. Nyårslöfte. I år tänker jag trotsa och inte "lova ett sundare (läs banta) liv". Sonens löfte var att äta mindre godis. Maken var inte sen att hänga på det. Jag lovade att äta upp deras godis.

Själv tillbringade jag tolvslaget på slottet. Nåja, nästan. Men vi ser slottet från jobbet. Där gick de lös ordentligt med fyrverkerierna. 6:e våningen var helt okey utsikt, speciellt en nyårs natt. Jobbet bjöd på god mat dessutom. Jag klagar alltså inte. Visst hade jag velat fira med min älskade familj, såklart. Men 96:an har ju liksom blivit min andra familj. Vi skålade in nya året med pommac, inomhus. Slapp dricka äcklig champagne och slapp stå ute och frysa.

Gott nytt 2012!