livet_i_en_liten_stad

Bloggen som handlar om mitt liv som mamma, fru & barnmorska!

Höstfixat

Kategori: Allmänt

Konstigt att vara hemma igen. Skönt att sova i sin egna säng. Roligt att få umgås med bekanta. Underbart att fylla på kramkontot ordentligt. Gudomligt att få vara med de jag älskar mest.

Igår va jag med Jonathan när han hade spelade trummor (kulturskolan). Han är GRYM, jag undrar vart han har fått det ifrån? Om jag är mallig mamma? Behöver nog inte svara på det..

Har fixat lite i trädgårn också. Ljung på trappen, nu är det höst!! Städade åt sköldpaddorna, det är inte bara mysigt med dom kan jag säga. Sen har tiden bara rullat på.

Idag är det plugg som gäller, ska kritiskt granska en artikel och komma på lite frågor. Sa jag att det va på engelska? Jag som knappt förstår det på svenska. Jag tyckte artikeln va jättebra, men hur 17 ska jag komma på frågor..? På fredag kommer folk (från Göteborg och Borås) och ska presentera sin forskning. Det är då jag ska ha frågor.

Joråsåatt.....
Lite kaffe på det tror jag det får bli. Och en bulle kanske? Bara för att jag kan, i skövde är det dåligt med bullar.


Hem ljuva hem

Kategori: Allmänt

Idag har det varit en lättare dag i skolan! Vi har pratat förlossningar mm. Så himla kul!!
Tänk att lilla jag ska få jobba med bebisar och tänk att lilla jag ska vara med när föräldrar får uppleva det största som kan hända i livet. Ja det är ju min åsikt iallafall. Man behöver inte tycka som mig.
Vi pratade om yrkesmallighet idag, jag är mallig redan nu, då har jag väl valt rätt va!!

Men jag kommer inte ifrån att jag pluggar i Skövde, alltså på tok långt bort från mina barn och Micke.

Min tröst har hela tiden varit att det är ju ändå bara att åka hem om längtan blir outhärdlig. Så nu sitter jag på tåget påväg hem. Åh va jag längtar.

Imorgon har vi självstudier och ska förbereda intervjufrågor, men det har jag och min pluggkompis redan varit duktiga å gjort. Vilket betyder ledigt imorgon. Även om man som student aldrig är ledig, så passar jag på att åka heeeeem.

Shopping

Kategori: Allmänt

Krångel med blogg.se igen.. Hade skrivit igår, men gick såklart inte att lägga ut det. Morr.

Idag har det varit en bra dag! Vi har börjat lära känna varandra och tom jag har lärt mig några namn. Inte illa va?
Föreläsningarna idag har varit tunga, mkt info om uppsatsen och hur man ska söka artiklar. Forskning är inte min starka sida kan jag väl erkänna, speciellt inte eftersom de är på engelska. Nåja, jag hoppas jag tar mig igenom den delen också. Jag ser mer fram emot att få förlösa bebisar.

Idag tog jag mig lite tid att knalla runt på stan också. Gillar verkligen skövde. När jag kliver utanför dörren behöver jag bara ta tre kliv över gatan, så är jag inne på commerce, en galleria som har lite roliga affärer. Där kommer jag fönstershoppa massor faktiskt. Inte hoppade jag över det där med fönster.

Klippte och slingade håret också. Känner inte igen mig själv längre. Men skönt å få det gjort. Studentrabatt är inte så dumt märkte jag när jag skulle betala. Alltid nåt.

Helt otroligt, men när jag gick på stan så sprang jag på en gammal (eller hon borde ju vara lika ung som jag..?) klasskompis från gymnasiet. Kul å se henne, va ju bara sisådär 15 år sen sist.

Idag har jag pratat med barnen igen. Några gånger. Mitt hjärta brister när vi lägger på. Det är inte meningen att man (JAG) ska vara ifrån mina barn.
Men de verkar nöjda med livet och det är det viktiga. Micke tycker tiden går fort. Förstår honom. Saknar honom också förstås. Längtar till fredag. Då ska kramas jättemycket.

Nu måste jag läsa lite om teorier. På engelska såklart. Varför inte litteratur på svenska..?

Barnmorskestudent

Kategori: Allmänt

Dag 1 avklarad. Gick bra faktiskt! Jag kom till rätt ställe i rätt tid, så jag är glad.
Första terminen kommer bara vara teori, börja skriva uppsats bl.a. Termin två och tre kommer mest vara vfu (praktik alltså). Nu är det bara att köra.

Jag längtar ihjäl mig efter familjen. Men det har gått ganska bra faktiskt ändå idag, förhoppningsvis kommer det gå lättare för varje dag. Har pratat på Skype flera gånger med barnen redan. Så glad att Skype finns. Och nu är det en dag närmare fredag.

Trasig.

Kategori: Allmänt

Jag är trasig. Jag fattar inte att jag gör det här. Nu sitter jag i lägenheten i Skövde, utan min familj. Min älskade familj. Känns som jag håller på att dö. Hur i helvete (förlåt) ska jag klara mig ända till fredag???

96:an, tack å hej.

Kategori: Allmänt

Sista natten på neurokliniken på USÖ är gjord. I 2,5 år har jag jobbat där tillsammans med underbara kollegor. Har lärt mig så mycket under den här tiden och trivts som fisken i vattnet. Men nu är mitt skåp tomt där. Blandade känslor kan jag säga, känns mest som att jag ska på semester igen. Imorse skrev jag på uppsägningspappret, så jag arbetslös nu. Åtminstone över helgen, sen är det dags att studera igen. Jag. Känns galet.

Hade lite att läsa innan introduktionen på måndag. Ska bl.a. läsa om barnmorskans historia och en vetenskaplig artikel på engelska. Får direkt tillbaka pluggångesten, det va ju så här det va ja. Och de där engelska artiklarna, jag behöver jag säga mer?

Jag är laddad, det här kommer bli grymt.

Hellloooo!!

Kategori: Allmänt

Funderar på om jag ska göra ett nytt försök här på bloggen..

Livet ändras ju mellan varven.. Nu är det dags att vända blad igen!

Jag ska läsa till barnmorska. I skövde, vilket innebär att jag kommer att flytta och endast vara hemma på helgerna.
Fråga mig inte hur det ska gå, ångesten att vara från familjen är hemsk redan nu..

Men försöker se det lika positivt som min käre man. Utan honom som peppar, hade jag aldrig orkat ta tag i min dröm. Det här är ju sista etappen på min långa resa, snart är jag ju i mål för tusan. Se positivt va det ja..

Men jag har knappt varit ifrån mina barn sen de föddes, jag är ju beroende av dom.. Dom är ju mitt allt. Dom kommer säkert klara det här galant, även om de kommer få ta mer ansvar. Dom är jag inte så orolig över, värre med mig själv. Om jag får vara så egoistisk?
Jag kommer att längta ihjäl mig. Men men, det är ju trots allt "bara" mån-fre jag är borta. Positiv nu ja..


Nu är jag iallafall registrerad på högskolan, alla böcker till första kursen är fixade och lägenhet fixad. Bara å köra igång då..? Ja, 26/8-13 sitter jag där vid skolbänken. Ujuj.