livet_i_en_liten_stad

Bloggen som handlar om mitt liv som mamma, fru & barnmorska!

Winter, min nya vän

Kategori:

26/2
Imorse vaknade vi till regn. Jippi.

Dagens plan gick åt pipsvängen när vi kollade mailen och fick se att dagens inplanerade fisketur var inställt pga vädret.

Jaha, vad ska vi hitta på dårå..?

Vi satte oss i bilen och åkte en sväng. Lite roligt att se hur Tampas invånare bor faktiskt, även om det är bra sunkigt.
Alla hus ser ovårdade ut, såg knappt någon ute, det är igenbommade fönster överallt och allmänt tråkigt.
Det var mest bilfirmor och nagelställen överallt.
Tampa är en studentsstad, där 45.000 människor går på USF. Fler än vad som bor i vår stad ju. Stort mao.

Vi bestämde oss för att trotsa skitvädret och åka till havet. Vi ville doppa fötterna i mexikanska golfen.
När vi kom fram slutade det att regna. Som på beställning.
Clearwater beach är en fantastisk lång och jättefin strand. Sanden är alldeles finkornig och det fanns lite snäckor att plocka. Perfekt. Vattnet var ungefär lika kallt som en en insjö i Sverige på sommaren, för kallt för mig, men det var säkert lagomt åt andra. Det var röd flagga, så inget bad idag. Men fötterna på samtliga fick smaka på saltvatten. Älskar verkligen havet!!

När vi gick strandpromenaden kom solen fram. Underbart. Då var det inte lika skönt med långärmat.
Robban gick i kallingar. Say no more.

Efteråt tog vi fika och mjukglass, på båtbryggan, mumsigt värre trots skitäckligt kaffe.

Vi tog även en sväng på båtbryggan och kollade in alla båtar. Hade inte alls tackat nej till en båt där faktiskt.

Har ni sett filmen "dolphin tale"? Det handlar om delfinen Winter som fastnade i ett fiskenät som liten och blev tyvärr så skadad att de var tvungen att operera bort hans stjärtfena. Det var en pojke som hittade honom, som fick hjälpa till att sköta om Winter på ett räddningscenter för skadade djur. Winter var den första delfinen som fick en protes, men Winter lärde sig att simma utan stjärtfena. Vi blev så förtjusta i Winter när vi såg filmen.

Idag åkte vi till clearwater marine aquarium, där filmen spelades in. Där fick vi träffa Winter!!! På riktigt. Åh va kul det var!!

Man kunde se i vattnet, både ovanifrån och underifrån. När jag stod och tittade in på Winter genom fönstret underifrån så kom han och kollade på mig!! Helt länge. Jag som hade kameran tog bilder direkt. Perfekta bilder!! Hoppas de blir lika bra på datorn sen.. (Tyvärr får ni vänta på de bilderna, eftersom det inte var mobilen jag tog bilder med..)
Eftersom jag stod helt ensam när han kom blev det så personligt. Jag blev kär. Jag sprang och hämtade barnen, och efter en lång stund kom han och kikade in igen, tyvärr bara en snabbis, men det fick jag med på film. Kul!

De hade även andra djur där- bla uttrar, rockor, sköldpaddor, hajar och afrikanska pelikaner (rufus om du sett filmen).
Vi gick lös i affären där, blev dyrt som tusan, men kul med Winter-prylar!! Kär var det ja.

På kvällen gick vi till Chilis (som ligger precis vid vårt hotell) och käkade, lika gott här som i Orlando. Ribbs igen såklart.
Sen shoppade vi lite i en supermarket, så nu Maria har även jag shoppat torktumlelukt ;) haha.

Sista natten i Tampa, sen drar vi mot Miami beach.

Tillägg efter att ha kollat på nyheterna: Ungefär samma tid som vi åkte imorse så hade tydligen en tornado dragit igenom Tampa!!!!! Den hade bl.a. åkt vid tampas flygplats och där åkte även vi.. Jesus säger jag bara. Blev plötsligt väldigt glad att fisketuren blev inställt. Kramar om mina barn lite extra ikväll, trots att det bara var en "liten" tornado.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: