livet_i_en_liten_stad

Bloggen som handlar om mitt liv som mamma, fru & barnmorska!

Våra tre veckor i FLORIDA

Kategori: Allmänt

Alla som inte har varit i Florida, rekommenderar jag att åka dit. Speciellt om du har barn.

 

Orlando som vi spenderade första veckan av vår semester, är alla nöjesparkers stad.

Vår vecka där var väldigt intensiv, eftersom vi ville hinna med så mycket som möjligt.

Vi åkte som sagt var dit med Camyllen (Camilla, Myllen & Sanna), som varit där 5 gånger tidigare, de hade koll på läget. Vi hade aldrig hunnit med alla shower och allt om det inte vore för Myllen, vår reseledare, han såg till att vi åt, kissade och hann med precis allt i rätt tid. Perfekt mao.

Vi valde Universal parkerna (både Universal-Studios och Islands-of-Adventure). Jag som älskar bergdalbanor, trivdes väldigt bra i samtliga parker. Blev nästan ”mättad” av alla bergbanor tillslut, men bara nästan. Jonathan roade sig med att äta churros, istället för att åka karuseller, tror inte han heller blev mättad.

 

 

Vi träffade Sara (Thildes danslärare) och hennes barn Sebastian och Maja som vi hängde ihop några dagar. Helt underbart att vara ett sånt stort gäng (11 pers).

 

Vi var på Sea World, en park som på en gång blev favoriten. Det var precis sådär skojigt som jag hade förväntat mig. Alla fantastiska djur. Hur lär de alla djur allt de kan? Jag menar småfåglar som gråsparvar, hur får de dom tama? Mat, jo jag vet.. men ändå?? Späckhuggare var nog ändå favoriten där.

Vi tummade på att vi ska börja jobba där ”när vi blir stora”.

 Vi shoppade en del ockå, på Florida Mall och premium outlet. Det är mest märkeskläder, alla märken har en egen butik. Jag önskade att jag vore 20, då hade jag hittat massor!!! 

 

Den mest fantastiska dagen, enligt mig (och säkert de andra också), var dagen vi spenderade på Discovery cove. Jag säger bara, shit vilket ställe!! Det var en all inclusive dag, vi åt både frukost och lunch, förutom allt annat vi åt och drack däremellan. Robban kom glidande på stranden med rödvin och glass i handen, jooråsåatt. Han gick ”all in” där. 

Det var en resort, där det fanns olika ”bassänger”. I en var det ett rev med massor av olika fiskar, en annan delfiner och den tredje ett slags äventyrsbad. Det var sandstrand med solstolar överallt. De tar inte in så mycket folk per dag, så det var aldrig knökfullt, tvärtom. Det var så himla rogivande att vara där!!

Förutom att vi snorklade runt bland stora (jättestora) och små färglada fiskar så simmade vi med delfiner!!!! Eller egentligen med en delfin. Vi hade ”en egen” delfin under våra 30 min som vi hade. Det var helt magiskt. Tyvärr gick det alldeles för fort, men jag kommer leva på det lääänge.

'
 

 

Andra veckan lämnade vi fam Camyllen och drog vidare västerut, till Mexikanska golfen. Till Tampa närmare bestämt.Där var tanken att Jonathan och Robban skulle fiska ute till havs, men som blev inställt pga dåligt väder. Vi åkte ut till korallön Sannibel och plockade snäckor. Har aldrig sett nåt liknande, men galet häftigt med alla snäckor. Vi tog en promenad på clearwater beach, en härlig sandstrand, men tyvärr var det inte badväder.

Vi hälsade på Winter, den kända delfinen från filmen Dolphins tale. Det var ett häftigt ögonblick när vi fick träffa henne på riktigt!!

 

Efter Tampa åkte vi syd-österut, till Atlanten och North Miami beach. Här var tanken att vi skulle ha semester. Sola och bada. MEN vädret höll inte med. Ett dopp i det blå, under tvång blev det bara. Miami var allt lyx. Det var häftiga hus med 700 våningar typ. Utanför de flesta hotell var det märkvärdiga entréer med vattenfall eller annat tjusigt.

I Miami fick Jonathan och Robban iallfall åka ut och fiska. Tre konstiga firrar fick sonen upp, lyckig värre, trots lite sjösjuka.Vi åkte även till Everglades och åkte träskbåt. Tre alligatorer såg vi i det fria, spännande värre. 

 

Efter Miami åkte vi norrut en bit, till Weston. Här roade vi oss mest med sol och bad. Vi shoppade loss på Sawgrass mills och grabbarna var på en NHL match. Jonathan handlade diverse prylar och godis därifrån, mycket lycklig igen mao.

 

Sen åkte vi tillbaka till Orlando igen, till Camyllen. Så kul att ses igen och vi njöt av sällskapet, vid poolen. Nu var det nämligen fint väder igen, lite kallt i skuggan, men ändå, äntligen!!

 

Dags för hemfärd. Ångest att åka tillbaka till kylan. Men kom bara till flygplatsen, innan vi fick vända och njuta av ytterligare två dagar semester, även om det var ofrivilligt. Nåja, en dag till blev det iallafall, sen fick vi ju roa oss på flygplatsen hela dagen igen. En lååång resa hem via Chicago och München innan vi landade i kalla Sverige. Och våran kalla bil.

 

Nu har vi varit hemma i en vecka. Först nu känns det som ”hemma” igen. Tre veckor på vift kändes inte som så lång tid over there, men här hemma.. Jo.

  
Många bilder blev det... Lite blandad ordning... MEN orkar bara inte ordna det nu, sorry. 

 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: