livet_i_en_liten_stad

Bloggen som handlar om mitt liv som mamma, fru & barnmorska!

Barnmorskestudent va det ja..!

Kategori: Allmänt

Tentaperiod på g. Nu är stressen ett faktum igen.. Imorgon har vi självstudier och det känns som listan är väldigt lång med vad jag ska hinna lära mig. Men bara å köra. Idag har jag läst om reproduktionsorganen. Intressant, men galet mkt. Visste du att uterus (livmodern) varierar i stl beroende på ålder, kan vara i olika positioner, den har 6 olika delar, 3 olika lager/strukturer, 5 olika ligament och en himla massa mer.. Alla dessa har givetvis latinska namn. Även grekiska namnet bör vi kunna. Ja, förutom funktionen förstås. 
Och det där är bara livmodern, sen har vi äggledare, äggstockar och lite annat smått å gott. Förutom könsorganens anatomi så har vi också bl.a. Bäckenbotten (prolaps, inkontinens), menstruationscykeln (tänk att jag inte visste en 10 del av allt som händer då!!?), endometrios, blödningsrubbningar (dysmenorre, PMS, klimakteriet), gyncancer, missfall, infertilitet, antikonception (preventivmedel alltså).. Mm. Orkar inte skriva allt. Sen ska vi visst lära oss spiralinsättning och utprovning av pessar också! 
Stressigt, ja verkligen.. Men jösses va spännande det är! 

Ja, jag gillar nog livet som barnmorskestudent trots allt! Tänk bara om jag kunde ha familjen här också, då hade det verkligen varit "livet på en pinne". 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: