livet_i_en_liten_stad

Bloggen som handlar om mitt liv som mamma, fru & barnmorska!

Tenta nr 1 avklarad.

Kategori: Allmänt

Kl 06:30 vaknade jag idag. Wtf. Hela veckan har jag längtat efter lördagens sovmorgon. 
Drömde att det brann i huset, sen va det klart. Får panik av tanken. Tänk om det börjar brinna och barnen inte hinner ut. Hemska tanke. Idag ska jag köpa brandvarnare till alla rum. 

Igår skrev jag första tentan på BM-programmet. Hela veckan (flera veckor rättare sagt!!) har jag pluggat som ett svin. Är man trög så är man. Har pluggat tillsammans med några andra tjejer i klassen, vilket varit grymt bra. En sak att läsa och en annan att berätta/beskriva saker och ting högt. Trevligt va det dessutom. 
Vi har läst om menscykeln, kvinnliga och manliga anatomin (både inre och yttre), könssjukdomar, preventivmedel, inkontinens, framfall, klimakteriet, HBT, puberteten, gynundersökning, gyncancer, missfall, abort, ivf och blödningsrubbningar. Säkert nåt jag glömt. 

Det är så himla kul att plugga nu. Varje ny grej fascinerar mig, att vi ens kan finnas till, det är en jädra väg innan vi blir till kan jag säga. Kroppen är bra fiffig alltså. Och att det inte blir fel oftare... 

Tentan gick iallafall bra! Har aldrig varit så säker tidigare, att jag vågat sagt det innan vi fått resultatet, men nu törs jag faktiskt det! Underbar känsla! 

Efter tentan kom min mamma till skövde. Mitt tåg skulle inte gå förrän vid 15:30 och hon tyckte inte att jag skulle behöva vänta hela dagen på det.. Så snäll som hon är, kom hon och hämtade mig! Vi passade på att ta lunch och en shoppingtur på stan. Mysigt som 17, tack lilla mammsingen. 

Nu är Jonathans presenter färdiginhandlade också. Han kommer förhoppningsvis bli nöjd han också. 

Igår em/kväll umgicks vi med Maria och c:o. Först åkte vi till svärmor som ordnade med kölbullar åt oss i hyttan. Tackar för det. 


Sen åkte vi hem till Maria, Anders och tjejerna. Lite fredagsmys, innan vi åkte hem och slängde oss i bubblet.
Det är nu jag uppskattar vårt bubbelkar som mest, det är så himla mysigt med massa ljus, nåt gott att dricka, sen badar hela familjen tills vi ser ut som russin allihopa.. Ingen tv, inga telefoner eller iPads. Vi bara umgås och pratar om allt. Älskart. 

Nu hoppas jag snart familjen vaknar. Att de inte vaknat än, av min kurrande mage är underligt. 

Idag är det dags för Thildes barnkalas. I år gör vi det lätt för oss. Bowlingdisco i Degerfors. De får stå för fika/mat och underhållningen åt en hel drös ungar. Jag ska bara titta på. Typ. 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: