livet_i_en_liten_stad

Bloggen som handlar om mitt liv som mamma, fru & barnmorska!

Hem ljuva hem.

Kategori: Allmänt

Påväg hem. För att stanna. Ja åtminstone i 5 veckor. Men om ni visste hur mycket jag längtar hem. Har just avklarat min 25:e och sista förlossning för den här gången. Det har varit precis underbart, att det slog mina höga förväntningar är helt otroligt. Att få äran att vara med och ta emot ett barn till världen är oslagbart. Kan inte förstå att jag ska få jobba med det där sen.... 

Nu är det dags att lära mig att sätta spiraler, ta cellprov och allt annat man gör på mvc. I Karlskoga. Jag kommer med andra ord få sova i min säng i 5 veckor. Hemma i mitt hus, hos min mycket efterlängtade familj. TUR att det har varit så roligt på förlossningen, annars hade detta aldrig gått. Det gör ont att inte få vara med de man älskar. Även om jag varit hemma de flesta helger (eller de hos mig) så räcker inte det, jag är inte gjord att vara ifrån dom. Så är det bara. Så gissa om jag ler nu, på tåget påväg HEM. 

I helgen åker vi till Stockholm och myser. Melodifestivalen (final och jag vet inte ens vilka som är med!!! Behöver jag säga att det inte är min ide?), ut med fam Sjölander och äta (längtar), spela bowling med Thildes minecraftkompisar (märkligt sätt att få kompisar, dagens ungar!) och det bästa.. Äta hotellfrukost DET är mer min melodi ;) 

Trevlig helg!!  


Kommentarer

 • Clara säger:

  Hej! Jag funderar lite på att bli barnmorska. Jag tog precis studenten och funderar mycket på vad jag ska bli. Barnmorska kom väldigt plötsligt, men har tänk på det mer och mer och det verkar vara ett fantastiskt jobb. Det som får mig att tvivla är arbetsmiljön, har hört så mycket om utarbetade barnmorskor, hur de inte hinner med varje patient så mycket som man vill, att man inte kan ge mamman det stödet hon vill ha. Hur har du upplevt det, har du några tankar kring det? Hur kom du på att du ville bli barnmorska? Antar att du jobbat som ssk först, hur länge isf?

  Svar: Hej! Förlåt mitt VÄLDIGT sena svar.. Jag har alltid velat bli barnmorska.. Jobbade 2,5 år som ssk, på neurologen, inom kommun och på ambulansen. Ambulansen lockade mycket också och funderade på det.. Men glad ändå nu att jag följde mitt hjärta! Barnmorskeyrket verkar vara underbart, men också mindre underbart ibland.. ;) Det beror nog helt på vart i landet du jobbar. Jag bor i en liten ort och visst verkar det vara väldigt stressigt vissa dagar, men inte alls som i tex Stockholm. Sen beror det också på om det är förlossningen vi pratar om eller UM eller MVC.. Där är det ju stressigt (?) kanske på ett annat sätt..
  Tycker absolut du ska fundera på det och satsa om du tror det är något för dig!! Barnmorskor fattas ju.. ;) Och tänk va fantastiskt att få vara med när ett par blir föräldrar- det största i livet ju!! 😉 Lycka till!
  Linda

  2014-03-23 | 17:21:21

Kommentera inlägget här: