livet_i_en_liten_stad

Bloggen som handlar om mitt liv som mamma, fru & barnmorska!

Havet

Kategori: Allmänt

Havet. Älskade hav. 

När vi vaknade var himlen helt grå. Inte en tendens till något litet blått. Jo men tack. Vi som skulle till havet. På nyheterna sa de att det spricker upp och blir fint 12-13 tiden. 
Tog färjan och åkte till en sandstrand till Jonathans stora förtjusning. Som han har längtat. Jag med för den delen. Jag älskar lukten av hav, även om det egentligen luktar rätt äckligt. Det är nog en semesterkänsla jag får helt enkelt. 

Fortfarande mulet.

Hur som helst, påväg dit köpte barnen sig en varsin "glidbräda" (?) som de kastade sig ut på i vågorna direkt när vi kom fram.
 Sanna kastade sig ut på en sten det första hon gjorde och gjorde illa benet. En man hade frågat om hon blivit biten av en stingrocka. Insåg då att vi badade på ett förbjudet ställe där de flaggade och varnade för just stingrockor och starka undervattensströmmar. 
Jag älskar havet, men är precis lika jädra rädd för havet också. Fatta paniken. 
Men som tur är var det långgrund där vilket lugnade mig åtminstone för hajpaniken. 
Det var väldigt fin sand och lite fina snäckor, men tyvärr var det som ett rev med tång och skit precis vid strandkanten som man var tvungen att kliva över när du skulle bada. Ungarna hade inga större problem med det, men jag höll på att få panik när jag skulle över det där. På riktigt. Jag kom ut en gång men klarade inte av det utan fick kravla mig in igen. Fick stå på stranden och kolla på barnen när de kastade sig efter vågorna. Avis,  för det såg så himla roligt ut. Thilde tyckte det var mindre roligt när hon vid en våg hamnade under vågen istället för på och kom upp med tång över heeeela sig. 


Stod och tittade på barnen med en klump i magen och var direkt livrädd när de badade själva. Såg tusen scenarion framför mig, men fick hela tiden påminna mig om att de fixar det där. Och det gjorde de också. 

Guldsandstrand.

Barnen badade ett bra tag men sen satte de igång med att skapa konstverk i sanden.  En stor sköldpadda blev slutresultatet. Jonathan  ville helst bada hela tiden han. Han fick med sig Micke en sväng, men det var lite gör kallt i vattnet för hans smak. Myllen däremot hängde på några gånger, mycket uppskattat av sonen.  En sån här dag hade det varit kul för Jonathan att ha med sig en likasinnad kompis, en som inte alls är rädd för tång eller fryser. 


Lunchpizza med sand. Och fint väder! Sista kvällen i San Diego. Sanna ville äta på Fridays, men inte vi, så vi åt på varsitt ställe idag.


 Sen var det bara att börja packa. Eller bara och bara.. Det är då man inser att vi shoppat en hel del ändå. Har ändå köpt en extra resväska. 23 kg får väskorna väga och handbagage 8kg. Det gör samtliga nu och ändå kommer vi får släpa tungt i våra ryggsäckar. Shit. 

Imorgon hyr vi bil igen och åker till ett hotell vid flygplatsen i LA. Sista natten med gänget då.. 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: