livet_i_en_liten_stad

Bloggen som handlar om mitt liv som mamma, fru & barnmorska!

Six flags, magic mountain

Kategori: Allmänt

Six flags, magic mountain. 
Camilla, jag och tjejerna var idag på ett minst sagt äventyr. 
1. Jag chaufför, i Los Angeles (!).
2. Camilla som kartläsare. 
3. Vi skulle ta oss från A till B. Vilket var ca 4 mil. Sen hem igen förstås. 

Karlarna gjorde allt de kunde för att inte visa deras oro samt ordnade allt de kunde för att minska risken att något skulle gå fel (ordnade biljetter, parkering och kartor). 
Det tog väl 5 min innan vi hade kört fel. Kör man fel i Hollywood kan man få köra långt innan man hittar tillbaka. USA måste ha världens absolut sämsta skyltsystem. 6 filer och skylten kommer DÄR man ska svänga utan någon som helst förvarning innan, jo men visst. 
Men har man världens bästa kartläsare behövs inga kartor varken på iPad, iPhone eller karta på papper. Kom fram (otroligt) i hyfsat planerad tid. 
När vi hade hittat en shuttlebus som tog oss från parkeringen till entrén, det är rätt långt med andra ord. Väl inne höll vi på att smälta bort, på riktigt. Det var sjukt varmt. Började verkligen fundera vad vi gett oss in på, vad utsätter vi våra barn för och hur vi ska få i dom tillräckligt med vätska för att överleva den här dagen. 
Vi började med mat, sen tog vi och ställde oss i kön till dem första åkattraktionen roaring rapids, då var kl ca 15:00. Då förstår ni att allt tog tid, lång tid. Har nog aldrig väntat på precis allt som just idag. 2 timmar (?) tog första kön till åkattraktion som var rätt kass och tog ca 3 min att åka. Det var en typ av kållerado (som finns på Liseberg), om jag inte nämt tidigare om hur överdrivet allt är här var detta inget undantag. Jag var precis genomblöt, HELA jag. Barnen som ville bli blöta blev förstås inte lika blöta. Otur. 
Vi spelade lite förstås. Och vann. Sen delade vi på oss..
Det var inte mindre kö på de andra karusellerna kan jag säga. Thilde hittade sin nya favorit, Tatsu. Det var en typ av bergbana som hissar upp en så man hänger neråt med både armar om ben. Liknar Manta som vi åkt förut, skillnaden nu var att det var sjuuuukt högt upp hela åkturen. Jag har nog aldrig varit så rädd. Aldrig mer säger jag. Thilde säger "vi åker igen". För en gångs skull var jag glad för långa väntetider, kom undan med blotta förskräckelsen. 


Nästa bergbana vi åkte var riddlers revenge. I den stod man upp hela tiden. Thilde sa att det var 5 loopar. Det kändes också efteråt var vi båda två helt yra. Ingen favorit mao.På slutet möttes vi igen och tjejerna åkte en karusell jag skulle dött i på riktigt: 


När klockan närmade sig 22 stängde parken och vi skulle åka hemåt igen. Spännande värre. Men trot eller ej, vi hittade hem utan problem!!! High 5 på den 😉 

Grabbarna hade visst varit på bio, på tcl chinese theatre som tydligen var mäktigt värre. 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: